Adrian Gaspar Trio – Garana Jazz Festival 2012

Adrian Gaspar este unul dintre compozitorii si muzicienii reprezentativi ai scenei de jazz vieneze. Trio-ul cu care a venit la Garana a fost format in 2007.

Adrian Gaspar s-a nascut in 1987 in Moldova Noua, din judetul Caras- Severin. Este membru al unei numeroase familii de rromi, emigrata initial in Germania si reintoarsa in Romania. A inceput studiul pianului din primul an de scoala, la Caransebes. Dupa doi ani, facuse progrese mari, asa ca familia lui s-a mutat la Viena, unde a studiat cu profesorul Christian Tippl.

In 1998 a intrat la Liceul de Muzica din Viena. In anul 2000 compune prima piesa, Sonatina in Do Major, pentru care primeste un feedback foarte bun. Continua sa compuna, iar in 2003 primeste distinctia Cel mai tanar compozitor contemporan. In acelasi an infiinteaza grupul Los Gitaninos, iar in 2005 infiinteaza Adrian Gaspar Orchestra, cu care imprima doua albume.
Adrian studiaza, in prezent, compozitia si teoria muzicii, la Universitatea de Muzica si Artele Spectacolului din Viena.