4 Dansuri de Albert Espinosa

Cea mai noua premiera a actualei stagiuni a Teatrului EXCELSIOR este piesa 4 Dansuri de Albert Espinosa, unul dintre cei mai apreciati dramaturgi spanioli contemporani. Este un spectacol dedicat deopotriva adolescentilor si tinerilor, avand ca teme singuratatea si lipsa afectiunii parintilor.

Cele 4 Dansuri – tango, bolero, rock and roll si vals – ne amintesc de aromele copilariei, ale adolescentei si ale tineretii, ne dezvaluie iluzia unei utopii, cea a “unei lumi perfecte fara adulti”. Patricia, singurul personaj feminin din piesa, sora “ciudata”, este interpretata cu talent si sute de nuante de Annemary Ziegler. Baysitterul este interpretat de Ion Bechet, fratele Patriciei este jucat de Tudor Parvu, Desiratul de Marian Radulescu, iar Vanjosul de Robert Robert Emanuel. Regizoarea Adriana Zaharia, care semneaza si ilustratia muzicala, scenografa Ana Iulia Popov, coregrafa Andreea Duta si artistul 3D Darie Armin Alexandru patrund in lumea atat de speciala a lui Albert Espinosa a carui piesa scrisa in 2003 s-a jucat pana acum cu mare succes in Spania, Germania, Mexic si Venezuela.

Spectacolul 4 Dansuri este si unul dintre ultimele proiecte care poarta girul maestrului Ion Lucian. Domnia Sa si-a dorit ca odata cu acest spectacol sa atraga un nou segment de public in superba sala a teatrului inaugurat in 2012, dar pe care l-a fondat in urma cu 22 de ani. Pentru ca nu doar copiii trebuie sa aiba o casa a lor in Teatrul Excelsior, ci si adolescentii, tinerii, parintii si buncii lor trebuie sa se regaseasca. Exact asa cum ii placea marelui om de teatru sa spuna: “Jucam pentru un public de la 3 la… 103 ani!”.

Oana Georgescu