Viorica Iacob – Intre cer si pamant

Pentru realizarea unei tapiserii de mari dimensiuni, un artist vizual lucreaza neincetat multi ani cu rabdare si minutiozitate. Viorica Iacob a ales acest drum dificil si a iubit toata viata tapiseria, dedicandu-si 15 ani din viata realizarii a cinci tapiserii de mari dimensiuni pe care le vom admira intr-o ampla expozitie la Galeria Senso in perioada 4 - 29 noiembrie 2014.

Tapiserii si picturi de Viorica Iacob

Intotdeauna m-a preocupat natura pentru ca este unica, inepuizabila, inimitabila spune artista Viorica Iacob. Artista ne-a aratat in atelierul sau lucrari de tapiserie, grafica si pictura apartinand unor mari teme intitulate Pamant arat, Pamant reavan si Marea Neagra. Dar cele mai fascinante sunt cele cinci tapiserii care au ca dimensiuni 7 metrii patrati fiecare si sunt realizate din lana si bumbac in tehnica haute lisse.

Este emotionant cand vezi intinderea nemarginita de pamant din Campia Romana si omul care este intre cer si pamant…, marturiseste artista Viorica Iacob.

Despre cariera artistei Viorica Iacob

Intre Doamnele artei contemporane romanesti, Viorica Iacob ocupa un loc aparte prin modestia cu care si-a trasat conturele operei, prin exercitiul cotidian practicat in atelier, prin distanta pe care a instituit-o intre zarva lumii si linistea interioara necesara creatiei, spune Anca Vlad, Presedinte Fundatia FILDAS ART, Presedinte de Onoare Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania.

Nascuta in 1935 la Buzau, Viorica Iacob a absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, sectia arte decorative – tapiserie. A participat la numeroase expozitii iar in 2014 a expus la Art Safari – Pavilionul de Arta Bucuresti. Lucrarile sale se gasesc in multe colectii particulare, muzee si la Muzeul de Arta al Romaniei.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras