Valentin Scarlatescu – Pamant breton, Pamant romanesc, Loc de credinta

Artistul Valentin Scarlatescu revine la Bucuresti, dupa 30 de ani de viata si activitate in Franta, cu o ampla expozitie de pictura deschisa la galeria Romana. In aceasta expozitie sunt adunate lucrari din intreaga sa cariera, realizate in Romania si in Franta, toate vorbind despre locurile care i-au marcat activitatea.
Expozitia de pictura Pamant breton, Pamant romanesc, Loc de credinta a artistului Valentin Scarlatescu este deschisa la Galeria Romana in perioada 10 mai – 10 iunie 2017.
Lucrarile sale abordeaza teme diverse, dintre care amintim peisaje, naturi statice, teme ce exploreaza natura umana in raport cu Divinitatea, dar si cu Sinele, toate acestea alcatuind un portofoliu unitar, ce argumenteaza o pregatire profesionala solida dar si un har aparte, prea putin cunoscut publicului din Romania.
Cu o activitate pedagogica si profesionala remarcabile, cu un simt al frumosului si al preciziei care transcede canoanele formale ale academismului, artistul Valentin Scarlatescu este si restaurator de pictura murala, de opere de arta clasate ca monumente istorice, activitatea sa in aceasta directie fiind una graitoare.
Membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si membru al Casei Artistilor din Paris, Valentin Scarlatescu a organizat numeroase expozitii personale si a participat la numeroase expozitii de grup, in afara tarii, distinctiile si premiile obtinute venind ca o recunoastere naturala a calitatilor artistice si umane exceptionale.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras