Maria Manea Bordeanu – Final Scene

Artista Maria Manea Bordeanu a deschis prima sa expozitie personala de pictura intitulata Final Scene. Lucrarile figurative minutios realizate, in care elemente artificiale invadeaza peisajele luxuriante sau desertice, sunt inspirate de filmele americane ale anilor ’70 si din calatoriile artistei. Expozitia Final Scene a artistei Maria Manea Bordeanu poate fi vizionata la Galeria 418 pana pe 10 mai 2015.

Expozitia Final Scene de Maria Manea Bordeanu

Pictura distopica a Mariei Manea Bordeanu este ca linistea dinaintea furtunii. Serene, clare si bine iluminate, scenele alese de artista parca prevestesc un final, nu se stie de care, iar fascinatia ei pentru o lume regizata, vazuta din perspectiva cinematografica este cheia de citire a acestor picturi.

… Habitatul artificial este o tema recurenta, el apare atat ca descriere a unor micro-climate in cele mai mici detalii, cat si ca metafora a unei lumi aflate la limita suportabilitatii. Aceeasi incarcatura o au si scenele de film, care sunt artificiale prin finitudinea lor, prin limita impusa de marginile decorului si razei vizuale a camerei de filmat. (Simona Vilau, critic de arta si curatorul expozitiei)

Despre artista Maria Manea Bordeanu

Artista Maria Manea Bordeanu, nascuta in 1982, a absolvit masteratul in Pictura la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti in anul 2007. In prezent lucreaza pictura, fotografie si grafica digitala ca artista independenta. Dintre expozitiile la care a participat amintim Transmissionen III (2006, Universitatea de Arte si Design Stuttgart), Zoom In (2007, galeria Artis Bucuresti), The Silk Exhibition: Presence, Affinity and Loss (2011, LC Foundation Bucuresti), The Other Body (2011, Victoria Art Center Bucuresti).
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras