“Tris de pictura” la Galeria Senso

La Galeria Senso sunteti invitati sa vedeti operele de arta a trei artisti exceptionali - Arina Bican, Liviu Mihai si Augustin Razvan Radu, reuniti in expozitia intitulata "Tris de pictura". Puternic individualizati, cei trei artisti au in comun preferinta pentru stilul figurativ contemporan.

Avand-o curator pe Ana Daniela Sultana, proiectul face parte din programul expozitional conceput de Ana Stefania Andronic (BUZU), directorul artistic al galeriei si poate fi vizitata in perioada 22 februarie – 22 martie 2022, la Galeria Senso de luni pana sambata, intre orele 12.00 – 19.00.

„Trei artisti cu personalitati aparte, trei feluri diferite de abordare a picturii. Arina Bican, Liviu Mihai si Augustin Razvan Radu ne ofera in expozitia de grup «Tris de pictura» un inedit voiaj vizual si ne dau masura fortei lor creative, reflectand subtil Zeitgeistul nostru. Ce au totusi in comun cei trei (pe langa faptul ca sunt absolventi UNArte Bucuresti) este faptul ca recurg la registrul figurativ ca modalitate principala de expresie artistica, cel putin in ceea ce priveste selectia de fata. Daca la Arina Bican stilul denota o anume tendinta catre hiperrealism, mai ales in redarea detaliilor, la Liviu Mihai specificul consta intr-o inclinatie catre tehnica mixta; in ambele cazuri, insa, se remarca o predilectie pentru figura umana, ale carei trasaturi sunt adesea reprezentate blurat. La Augustin Razvan Radu subiectul de referinta il constituie cladirile si nu personajele; poate de aceea stilului sau ii este caracteristic un anume calm pe care il inspira, de obicei, peisajele. Cum cromatica nu face decat sa sublinieze unicitatea fiecaruia si temperamentul propriu, este interesant de urmarit ca avem de-a face cu trei semne astrale distincte: de foc – Liviu Mihai, de aer – Arina Bican, respectiv de pamant – Augustin Razvan Radu.” (Ana Daniela Sultana, curator expozitie)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras