Oana Vasile – expozitia Nimic nu ma opreste

Nimic nu ma opreste!” este titlul expozitiei artistei Oana Vasile deschisa la Galeria Fara Nume din ART HUB (Str. Theodor Aman nr. 38) in perioada 27 septembrie - 8 octombrie 2019. Este prima expozitie personala a tinerei artiste, care este proaspata absolventa a Universitatii de Arte din Bucuresti.

"Oana Gabriela Vasile are o lejeritate admirabila in liniile desenului si un spirit ludic, de colaj supra-realist in cromaticile amplasate in cadrele desenate manual ale animatiei ei de licenta (Ma gandesc, ma joc, nimic nu ma opreste… UNATC 2017).

O artista tanara, admirabil de capabila sa reconfigureze o lume (a noastra) printr-o propunere grafica in egala masura intimista si dezinhibata in relatia cu spatiul alb/gol dintre desene si guase.

Mediul animat nu este configurat ca fereastra deschisa spre universul interior al artistei ci ca propunere de-a privi altfel realitatea pe care o impartasim cu totii.

Instalatia care preia si o parte din titlul si spiritul ludic al animatiei (Nimic nu ma opreste) reveleaza conexiuni fundamentale, abil restructurate cu grafica dadaista si maniera de a aborda colajistic spatiul pe care arta il ocupa in lume.

Un spatiu pe care liniile si culorile, re-adecvate intru 3D, il colonizeaza si reconfigureaza.” (criticul Cristi Marculescu)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras