Tineri Artisti – ANNART 2014

Galeria AnnArt a incurajat tinerii artisti inca de la infiintarea ei din anul 2011. A doua expozitie organizata de galerie a prezentat un grup de tineri artisti emergenti pe care iata ca ii revedem acum, din nou, in expozitia intitulata Tineri artisti AnnArt 2014. Expozitia este deschisa pana pe 12 noiembrie 2014 la Galeria AnnArt.

Tineri artisti la Galeria AnnArt

La expozitia Tineri artisti AnnArt 2014 participa 11 artistii: Alice Birca, Ana-Maria Huluban, Malvina Isfan, Andrei Mateescu, Ioana Nicoara, Dimitris Palade, Ioana Pioaru, Corina Raiciu, Constantin Rusu, Mircea Ciutu, Mircea Teleaga.
Expozitia reuneste artisti care abordeaza teme diferite in medii diferite, de la pictura, grafica experimentala pana la video si fotografie. Artistii au intre 21 si 30 de ani, traiesc si lucreaza in Bucuresti, Cluj si Londra. Sunt niste tineri exploratori, avangardisti.

In expozitie nu sunt lucrari de incepatori. Sunt lucrari foarte bune
spune Gabriela Massaci, directorul galeriei AnnArt.
Expozitia reuneste 40 de lucrari realizate special pentru acest eveniment si sunt la prima expunere.

Tinerii artisti romani exploreaza orasul contemporan

Multi dintre artistii participanti la expozitia Tineri artisti AnnArt 2014 sunt influentati de orasul contemporan in care traiesc si pe care-l reflecta in lucrarile lor. Descoperim astfel reinterpretari ale peisajului urban, naturi statice cu aparatura electronica moderna, fotografii cu blocuri in constructie sau tuneluri cu scari rulante.
Propunem un traseu subiectiv prin creatiile lor, care invita la descifrarea subtilei transformari a studentilor in artisti, cu toate misterele si ambiguitatile statutului si profesiei in cauza spune Diana Ursan, curatorul galeriei AnnArt.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras