Rodica Ioana Ghilea si Mihai Topescu – Semper Imaginaria

La Galeria Senso s-a deschis o noua expozitie „Semper Imaginaria”, prezentand doi artisti remarcabili - Rodica Ioana Ghilea si Mihai Topescu, ale caror lucrari se afla in portofoliul galeriei. Expozitia poate fi vizitata in perioada 8 septembrie – 8 octombrie 2021.

Evenimentul a fost deschis de catre criticul de arta Pavel Susara si curatorul Ana Daniela Sultana. Proiectul face parte din programul expozitional conceput de Ana Stefania Andronic (BUZU), Art Director-ul galeriei Senso.

«„Semper Imaginaria” propune un inedit dialog vizual intre Rodica Ioana Ghilea si Mihai Topescu, doi artisti apartinand generatiei de creatori optzecisti, care s-au adaptat foarte repede, dupa 1989, la sistemul international de arta contemporana, pastrand, totodata, o evidenta consecventa in ceea ce priveste abordarea unui discurs plastic autentic. Mizand pe tema naturii, selectia expozitionala demonstreaza forta de transcendere a artelor decorative – care, de cateva decenii au fost asimilate artelor majore – precum si armonioasa imbinare a diverselor materiale si medii de exprimare artistica la care recurg cei doi.

Elementul de legatura al acestei naratiuni vizuale este lemnul, fie ca ne referim la ramele luate de la un targ din celalalt capat al lumii si integrate prin upcycling in lucrarile sale de catre Rodica Ioana Ghilea, fie ca privim instalatiile realizate de Mihai Topescu, prezente in expozitie, care amintesc de Padurea Colorata. Daca la Rodica Ioana Ghilea intalnim reprezentari ornitologice grafice, la Mihai Topescu regasim trimiteri la proiectele sale anterioare de mare anvergura inscrise activismului ecologic.

Diferitele tehnici utilizate de catre cei doi artisti iubitori de natura faciliteaza viziunea artistica, nu o impun, iar fiecare contribuie, in felul sau, la consolidarea unui proces de constientizare colectiva a impasului ecologic in care ne aflam ca umanitate la momentul de fata.» (Ana Daniela Sultana, curatorul expozitiei)

Acest material va este oferit oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras