Paula Vladescu – Castelul din vis

Artista Paula Vladescu a deschis o noua expozitie de pictura intitulata Castelul din vis. Inspirata de orasul Sighisoara, artista a realizat o serie de lucrari cu castele si turnuri cu ceas, ale caror acoperisuri stralucesc in soare. Am facut o transpunere a unui vis, a unui vis din copilarie, marturiseste artista Paula Vladescu.

Expozitia Castelul din vis de Paula Vladescu

Lumea pe care o descoperim in lucrarile artistei Paula Vladescu ne invita la reverie, asa cum se intituleaza si una dintre picturile sale. Este o lume feerica cu cai albastrii, pisici argintii si castele de apa.

Paula Vladescu stie sa ne duca intr-o lume pe care cred ca altfel am ignora-o pentru ca ne grabim mult prea tare in fiecare clipa a noastra, spune criticul de film Irina Margareta Nistor.

In acelasi timp artista este mereu inspirata de lumea apelor din Delta Dunarii, o lume cu multa vegetatie, flori si pasari. Si vedem in expozitie picturi cu luna care se oglindeste in ape linistite, fluturi albastrii zburand peste roua de cristal sau salcii miscandu-se in bataia vantului.

Expozitia de pictura Castelul din vis a artistei Paula Vladescu este deschisa la Galeria U Art pana pe 8 octombrie 2014.

Despre artista Paula Vladescu

Nascuta in anul 1957, la Bucuresti, artista Paula Vladescu a absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu – Bucuresti. Participa la numeroase expozitii de grup si are lucrari in colectii particulare din Romania, Elvetia, Africa de Sud, China, Dubai, Canada, Anglia, Serbia, S.U.A.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras