Paul Gherasim – Retrospectiva

Galeria Romana organizeaza expozitia retrospectiva Paul Gherasim, in care sunt reunite o selectie din lucrarile de pictura realizate de artist in perioada anilor 1960-2016.
Paul Gherasim (1925-2016) a fost un pictor crestin, care a studiat pictura la Academia de Arte Frumoase din Bucuresti, iar din 1946 incepe sa participe la principalele expozitii oficiale. In 1985 a intemeiat Grupul Prolog, impreuna cu Horea Pastina, Mihai Sarbulescu, Christian Paraschiv si Constantin Flondor.
Expozitia retrospectiva Paul Gherasim poate fi vizitata la Galeria Romana in perioada 6 aprilie – 6 mai 2017.
Pictorul Paul Gherasim isi obisnuise publicul ca in fiecare an in apropierea Pastilor sa organizeze o expozitie cu lucrarile sale. Galeria Romana continua aceasta traditie si ne ofera o ampla expozitie retrospectiva. Peisaje, campuri proaspat primenite, tarini, muguri si flori, taranul lui iubit ca arhetip al neamului, logos, inceput si lumina, toate acestea revin, cu suflu mereu viu, in fata privitorului.
Paul Gherasim este prezent si acum in inimile apropiatilor si iubitorilor artei sale. Om cald, plin de bunatate si intelepciune, intransigent pe alocuri, a reusit sa stranga laolalta artisti si oameni de cultura importanti, diferiti ca stil dar preocupati de aceleasi cautari si impartasind aceleasi valori. A creat o scoala de gandire, prin care a indemnat la cautarea lucrului simplu, la vederea spre descoperire a marii carti a naturii, spre darul credintei.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras