Mircea Cantor – Actul II

Expozitia eveniment Mircea Cantor – Q.E.D., deschisa la Muzeul de Arta Contemporana pana pe 13 aprilie 2013, isi schimba partial lucrarile si ne invita s-o revizitam pentru a descoperi lucrari inedite ale artistului.

In premiera pentru publicul din Romania, sunt prezentate filmele Tracking Happiness, The leash of the dog that was longer then his life si Zooooooom, seria de desene EASY, precum si instalatia de mari dimensiuni Fishing Flies cu care a castigat in 2011 Premiul Marcel Duchamp la Paris.

La evenimentul din 10 octombrie 2013, a fost invitat cantorul din Maramures Ioan Opris sa recite „Versul lemnului”, compus la cererea lui Mircea Cantor pe muzica de inmormantare. Aceasta este o cantare in 40 de strofe care povesteste principalele etape din viata unei case.

De asemenea in Camera de oaspeti, in luna octombrie, este invitat sa-si expuna fotografiile Vasile Oanea. Acesta fotografiaza de 30 de ani viata satului sau maramuresean, dovedind ca apropierea sincera dintre subiect si fotograf face ca imaginile rezultate sa fie autentice si emotionante.
Expozitia Mircea Cantor – Q.E.D va ramane deschisa la Muzeul de Arta Contemporana pana pe 13 aprilie 2014.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.

Realizator Bogdana Contras