Luminita Gliga si Liviu Cihodaru – Arc peste timp

Expozitia de pictura Arc peste timp reuneste lucrarile artistilor Luminita Gliga si Liviu Cihodaru. Expozitia este deschisa la Galeria Labyrinth, str. Mendeleev nr. 7-15, Bucuresti, pana pe 28 februarie 2016. La vernisajul expozitiei despre cei doi artisti a vorbit criticul de arta Marius Tita.

Sensibilitate, culoare si bucurie in expozitia Arc peste timp

Este un arc peste departari, amandoi artistii expozanti fiind din minunatul Brasov, dar cu certitudine este un Arc peste timpul lor, al creatorilor, peste vremurile deja trecute, din care au ramas amintirile si multa pictura.

Luminita Gliga este unul dintre cei mai apreciati pictori contemporani, creatia sa fiind caracterizata de o viziune ampla, cu un subtil joc cromatic si o tusa moderna, din zona viziunii abstracte. Este un artist al prezentului, intr-un moment de varf al creatiei sale cand figurativul si abstractul se imbina in inalte vibratii cromatice.

Liviu Cihodaru ne-a parasit in 2013, la 80 de ani, dupa o viata in care a depus pasiune in tot ce a facut. Pictura sa este puternica si delicata, cu multa daruire si generozitate. In expozitia de la Galeria Labyrinth ne incantam cu florile sale, in culori pastelate si tusa viguroasa, apasata fara a fi nervoasa. Este o dreapta si frumoasa repunere in atentie a operei incheiate a lui Liviu Cihodaru. (Marius Tita)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras