Dan Popovici – Mestesugul transparentei

Expozitia Mestesugul transparentei, semnata Dan Popovici, poate fi vazuta la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia. Curator: Cristina Bolborea.

Dan Popovici a participat la expozitia internationala „Coburger Glass preis” -Germania ’76, iar lucrarile sale au fost selectionate de catre The Corning Museum of Glass USA in cataloagele „New Glass” din ’77 si ’78.

Din 1979 Dan Popovici preda discilpline artistice si tehnologice ale sticlei in cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici din 1982, a organizat o expozitie personala in ’86 si a participat frecvent la expozitii si simpozioane nationale precum si la numeroase manifestari internationale ale artei sticlei: Coburg, ”Glass Kunst”-Kassel, Munchen, Erfurt -Germania, ”The International Exhibition of Glass”, Kanazawa –Japonia, Novi Sad –Yugoslavia, Lucerna, Zurich –Elvetia, Montreal –Canada, “Seres 2009, I-st International Ceramic & Glass Exhibition”, Eskisehir –Turcia, Gabrovo si
Montana –Bulgaria, Uzice –Serbia, New Dehi–India.

Considerand artistul sticlar ca „artizan al transparentei”, Dan Popovici a abordat problematica opticii si a implicatiilor artistice ale reprezentarilor stiintifice in teza sa de doctorat in domeniul artelor vizuale, „Sticla si Lumina”.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.