John Constable la Art Safari 2022

La a zecea ediție Art Safari, puteți admira expoziția „Seeking Truth: The Art of John Constable” (A V&A Exhibition - Touring the World), care este adusă în premieră în România, printr-un parteneriat cu Victoria and Albert Museum, Londra, unul dintre cele mai mari muzee de artă ale lumii. Aceasta cuprinde o selecție de peste 80 de lucrări – majoritatea opere semnate de John Constable (1776-1837), celebrul peisagist britanic, cunoscut la nivel internațional și totodată mare colecționar de maeștri ai perioadei în care a trăit. De aceea în această expoziție, puteți vedea și lucrări de Rembrandt, Albrecht Dürer, Claude Lorrain și alte nume mari din colecția muzeului londonez.

Expoziția „Seeking Truth: The Art of John Constable” din cadrul Art Safari, este deschisa la Palatul Dacia-Romania din Bucuresti, in perioada 23 septembrie – 11 decembrie 2022.

„Suntem încântați să prezentăm colecția unică John Constable a V&A. Este pentru prima dată când o expoziție a celui mai mare pictor peisagist britanic este găzduită în România, în Europa de Est, și suntem entuziasmați să vă prezentăm amploarea carierei sale. ‘Seeking Truth: The Art of John Constable’ poartă vizitatorii într-o călătorie prin viața lui Constable și explorează viziunea sa artistică, sursele de inspirație și practica fascinantă”, declară curatoarele expoziției, Dr. Katharine Martin și Emily Knight.

John Constable este unul dintre cei mai mari pictori peisagisti din toate timpurile. Nascut si crescut intr-o zona rustica din Suffolk, in sud-estul Angliei, Constable a manifestat o dragoste ce a durat toata viata fata de zona rurala locala, transformand-o in subiectul principal al creatiilor sale artistice.Chiar si dupa ce s-a mutat din Suffolk si a pictat noi peisaje, locul acesta a ramas pentru el un bogat si nesfarsit izvor de inspiratie. Ca pictor, misiunea lui Constable era sa redea adevarul si frumusetea lumii naturale.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras