In memoriam Corneliu Vasilescu

Artistul vizual Corneliu Vasilescu (1934-2023) a fost o personalitate puternică, vizionară, care a privit orizontul de sus. Și-a urmat instinctul în ascensiunea sa artistică, încuranjându-i și pe alții să-și urmeze intuiția. De asemenea, credea cu tărie că "Societatea este guvernată de două mari valori: știința care se demonstrează și arta care se consacră". În arta sa, s-a exprimat liber, gestual-abstract.

Pictorul Corneliu Vasilescu s-a născut într-o familie de intelectuali, mama Alexandra Vasilescu, profesoară de desen, iar tatăl, Nicolae Vasilescu, avocat.


În 1960, înainte de a se înscrie la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, debutează expozițional, în cadrul expoziției interregionale a Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Iași. Este remarcat ca un bun desenator și colorist și astfel, în 1968 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici. Între 1968 și 1974 urmează cursurile Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” București, secția pictură, clasa Profesorului Gheorghe Șaru.
În anul 2011, artistului Corneliu Vasilescu îi este decernat Premiul de Excelență pentru Întreaga Activitate, oferit de Uniunea Artiștilor Plastici din România. Iar în 2004, primește Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiter.


Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.