I II III IV V VI VII povesti cu Stefan Caltia

Lansarea cartii I II III IV V VI VII povesti cu Stefan Caltia, a marcat finalul proiectului expozitional desfasurat de-a lungul unui an întreg (martie 2012-martie 2013), la Galeria Posibila.

Cartea I II III IV V VI VII povesti cu Stefan Caltia cuprinde documentarea proiectului expozitional in care lucrari de mari dimensiuni ale lui Stefan Caltia, din mai multe perioade de creatie ale artistului, au fost puse intr-o perspectiva noua de catre un grup de tineri curatori, studenti si absolventi ai Facultatii de Istoria si Teoria Artei, UNArte.

Cartea a fost gandita atat ca obiect de delectare pentru cei interesati de opera pictorului Stefan Caltia, cat si ca indrumar de bună practica expozitionala pentru profesionistii din lumea artei. Sunt prezente in carte texte ce argumenteaza viziunile curatorilor, transcrierile interviurilor cu Stefan Caltia, precum si o parte din transcrierile conferintelor ce au avut loc la Galeria Posibila de-a lungul seriei de evenimente, avandu-i ca invitati pe Tibor Hartel, Dan C. Mihailescu, Horia-Roman Patapievici, Marian Palie, Nicolae Sabau si Vasile Dem Zamfirescu.

Cu ocazia lansarii avute la Libraria Humanitas de la Cismigiu, au vorbit Matei Caltia, curatorul Galeriei Posibile si coordonatorul cartii, criticul literar Dan C. Mihailescu si artistul Stefan Caltia.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.
Realizator Ema Nicola.