Galeria Senso la Art Safari 2015

Galeria SENSO participa la cea de-a II-a editie a Targului International ART SAFARI 2015, prezentand lucrarile a doi artisti: CORNELIU VASILESCU si ANA STEFANIA ANDRONIC (BUZU). ART SAFARI 2015 se desfasoara in perioada 13 – 17 mai si este gazduit de Cladirea CICLOP din Bucuresti (Bd. Magheru nr. 6-8).

Art Safari 2015 in Cladirea Ciclop

La acest eveniment este expusa o panorama a artei romanesti de patrimoniu si contemporana, alaturi de o selectie de artisti reprezentati de galerii nationale si internationale din tara si din Europa. Selectia cuprinde in jur de 50 de galerii si institutii culturale care prezinta lucrarile a peste 300 de artisti. Printre acestia se numara si artistii plastici Corneliu Vasilescu si Ana Stefania Andronic (Buzu) care reprezinta Galeria de Arta SENSO ale carei stand-uri sunt situate la etajul III:
• Stand C11: Ana Stefania Andronic (Buzu)
• Stand D5: Corneliu Vasilescu

Despre Corneliu Vasilescu

Disocierea radicala de obiect si reper figurativ l-au impins pe artist la un fel de dicteu foarte energic al expresiei gestuale, bazat exclusiv pe virtutile limbajului coloristic. Iata cum se provoaca o puternica impresie optica, ce incita pe privitor la un substantial si remanent spectacol contemplativ si meditativ. Astfel se explica cum ”compozitiile” sale au devenit treptat pure constructii de forme si culori. Tocmai de aceea, l-as defini pe Corneliu Vasilescu, inainte de toate, ”un regizor al culorii si spatiului”. (Corneliu Antim, critic de arta)

Despre artista BUZU

Compozitiile diafane cu personaje suprarealiste si grafisme spontane se regasesc in lucrarile Anei Stefania Andronic, pe numele sau de artist BUZU. Pe alocuri insotite de reverii textuale, lucrarile se desfasoara pe un palier liric, unitar din punct de vedere stilistic. (Raluca Baloiu, critic de arta si curator)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras