Gabriela Culic – expozitia de pictura Asa este, daca vi se pare

Artista Gabriela Culic prezinta o noua serie de picturii pornind de la imaginea lupului, in expozitia "Asa este, daca vi se pare" deschisa la Institutul Cultural Roman din Bucuresti in perioada 19 - 27 martie 2019.

Noul proiect expozitional al Gabrielei Culic – Asa este, daca vi se pare – marcheaza o schimbare de atitudine care opereaza pe mai multe planuri. O noua tematica coincide cu un nou raport intre suprafata, materialitate, element grafic si o modificare la nivel profund a dinamicii dintre reprezentare si ambivalenta/ plurivalenta de sensuri ale motivului. Expozitia surprinde punctul de intalnire dintre etape diferite din creatia sa: seria expresiei gestuale abstracte, seriile dedicate zborurilor (aripilor), se intalnesc cu noua serie – inceputul unei alte etape in creatia sa- in care artista, redefinindu-se pe sine, intra intr-un nou tip de dialog cu privitorul – mai putin direct, dar in acelasi timp mai deschis si mai participativ. (Malina Ionescu, curator expozitie).

Laitmotivul expozitiei este lupul, iar titlul este inspirat de numele unei piese de teatru, Asa e, (daca vi se pare), scrisa de celebrul dramaturg italian Luigi Pirandello.

In acest timp al globalizarii, al cuceririi si mutatiilor in spatiu, se simte tot mai acut senzatia de goana, anularea timpului personal, noi forme de aviditate, noi forme de agresiune. Se spune ca in om exista doi lupi, unul alb si altul negru. Unul e in fata, altul e in umbra, dupa colt. Unul e hranit mai bine, altul e mai slab, depinde de intentia noastra, a fiecaruia. Realitatea fiecaruia se cladeste pe o perceptie individuala, subiectiva, ca in lucrarea Oglinda cu multiple sensuri, deformari, ce constituie cheia expozitiei. Asa este, daca vi se pare este un titlu care vorbeste de puterea intuitiei si in final de puterea alegerii. (Gabriela Culic, artist vizual)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras