Ferestre – Expozitie de Pictura si Sculptura

Artistii Doina David, Corina Preda – Perianu, Vlad Dan Perianu si Mariana Gavrila Vesa si-au reunit lucrarile de arta inainte de sarbatorile Pascale in expozitia intitulata „Ferestre”. Lucrarile cu interioare de biserici, icoane cu stergare, flori, cruci si ingeri ne incanta si ne transpun intr-o lume plina de lumina spirituala. Expozitia poate fi vizitata la galeria Elite Art pana pe 16 aprilie 2015.

O expozitie plina de spiritualitate inainte de Paste

Doina David ne incanta cu o abordare moderna a simbolului crucii, studiind reprezentarea crucifixului ca simbol al bucuriei, al renasterii, nu doar al rastignirii. Artista creeaza instalatii care ilustreaza aceasta viziune plina de lumina, utilizand lemn si alte materiale naturale si exploatand, totodata, darul nativ pentru pictura detaliilor fine.
Corina Preda – Perianu studiaza plasticitatea arhitecturii lacasurilor de cult, surprinzand in tuse picturale frumusetea si abundenta cromatica a interioarelor. In picturile sale in ulei, atentia pentru detaliu se impleteste cu sintetizarea formei si evidentierea esentei acesteia prin stilizare. Rezultatul este o abordare proaspata a motivului ecleziastic, reunind estetica picturii contemporane cu cea spirituala.
Mariana Gavrila Vesa expune picturi din seria “Arhetipuri – Relicvare, gesturi si semne”. Artista investigheaza nostalgia pentru locul in care a copilarit, pentru casa bunicilor si universul acestor amintiri, o lume invaluita in detalii de insemnatate personala, marcata de simboluri folclorice si lumina. Stergarele traditionale reprezinta o tema predilecta, purtand un loc aparte in sufletul artistei.

Sculpturi si desene cu ingeri de Vlad Dan Perianu

Vlad – Dan Perianu exploreaza si latura tridimensionala a expresiei artistice, transpunand motive de inspiratie spirituala in sculpturi puternic stilizate. Lucrarile artistului sunt marcate de supletea formei si de interesul pentru plasticitatea materialelor, transmitand caldura si speranta prin incarcatura simbolica si estetica.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras