Expozitia Temeiuri – Heraldica luminii

Expozitia Temeiuri se afla la a treia editie, are ca tema heraldica luminii si este gazduita de catre Sala Brancusi de la Palatul Parlamentului.

Expozitia cuprinde lucrarile a peste o suta de artisti plastici (membri ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania) si numara peste doua sute de exponate, atat de pictura cat si de sculptura. Sunt prezenti si artisti din Bulgaria, Canada, Italia si Ungaria.

La fel ca in heraldica scuturilor (unde stanga e in dreapta, iar dreapta e in stanga, daca ne referim la cel ce poarta scutul in raport cu cel care se indreapta spre el!), in pictura, personajul se afla cumva “in oglinda” cu privitorul. Exista si alte legi ale heraldicii care se aplica in mod constant picturii si artei monumentale!
Expozitia va fi deschisa pana pe 29 februarie 2012. Prezentarea acesteia i-a apartinut criticului de arta Radu George Serafim. Printre expozanti se numara Cela Neamtu, Costin Neamtu, Ioan Ladea, Viorel Marginean, Alexandru Marginean, Liviu Suhar, Mihai Gavril, Dan Minea, Maria Constantinescu, Marian Condruz si altii.