Expozitia Maiastra – port si transport

Proiectul MAIASTRA a fost initiat de Galeria Galateca in urma cu cinci ani, pentru a celebra prima aniversare a Zilei Universale a Iei. Anul acesta, expozitia Maiastra – port si transport spune povestea unui artefact taranesc pe cat de simplu, pe atat de universal – SUVEICA. Sunt expuse in premiera lucrari ale artistilor Elisabeth Ochsenfeld si Maxim Dumitras, precum si piese ale designerilor Ioana Palicica si Dorin Negrau, a caror sursa de inspiratie o constituie universul de sorginte rurala. Parte a expozitiei va fi si povestea inconjurului lumii facut de Suveica mamei Ruta, despre care s-a scris ca ar fi cea mai faimoasa din lume, dupa cea a Penelopei.
Expozitia Maiastra – port si transport este deschisa la Galeria Galateca in perioada 8 iunie – 8 iulie 2017.
Aflata la a cincea editie, Maiastra cuprinde o serie de tablouri reprezentand suveica in viziunea pictoritei Elisabeth Ochsenfeld, lucrari ale sculptorului Maxim Dumitras ce fac trimitere la semnele-simbol de protectie de pe vesmantul taranesc, un film despre inconjurul lumii facut de suveica Mamei Ruta, cateva piese tesute din colectia semnata Dorin Negrau, prezentate in cadrul New York Fashion Week ca omagiu adus iei romanesti, precum si colectia experimentala a designerului Ioana Palicica, a carei element-cheie este tot … suveica.

Maiastra – port si transport este provocarea Galeriei Galateca pentru aniversarea a cinci ani de proiecte si expozitii identitare, sustinute in galerii si spatii muzeale din Romania si Europa.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras