Expozitia Gradinile Ariadnei la Galeria Romana

Sase artisti - Adriana Blendea, Violeta Dobra, Ruxandra Grigorescu, Mircea Roman, Dinu Savescu, Aurel Vlad - dezvaluie in expozitia "Gradinile Ariadnei" imagini ale gradinilor propriilor vieti spirituale. Lucrarile de pictura si sculptura, pline de optimism si bucurie, pot fi vizionate la Galeria Romana pana pe 14 aprilie 2023.

“În anul 1996, Aurel VLAD și Dinu SĂVESCU îi invitau pe Adriana BLENDEA, Ruxandra GRIGORESCU, Violeta DOBRA și Mircea ROMAN să expună împreună în mica sală de la parterul Căminului Artei, vis-a-vis de Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi.
Adunarea aceasta împreună a bucurat participanții, pictorii și deopotrivă publicul și a încununat anii de studenție, clipele și prietenia din timpul anilor de studiu.
Acum, la Galeria Romană, ca un arc peste timp, privind prin ferestrele largi către casa pictorului Gheorghe Petrașcu, acești prieteni s-au regăsit, pentru a expune împreună.
„Ce ne leagă, în afară de faptul că am fost colegi în studenție? În afară de preocupările plastice și de prietenia noastră? Probabil, încercarea de a ieși, într-un fel sau altul, din labirint… și a merge mai departe, fiecare pe drumul său.” – Ruxandra GRIGORESCU, artist vizual


Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.