Expozitia artistilor Bogdana Contras, Cornelia Gherlan, Adriana Vasile, Eugen Vasile Iovan, Aurel Contras

Patru pictori contemporani Bogdana Contras, Cornelia Gherlan, Adriana Vasile, Eugen Vasile Iovan, impreuna cu reputatul sculptor Aurel Contras, ofera publicului bucurestean o noua expozitie plina de vibratie si forta, intitulata "Culoarea aerului". Curatorul expozitiei este criticul de arta Madalina Mirea.

Expozitia "Culoarea aerului" poate fi vizitata in perioada 1 – 15 iulie 2020 la Muzeul National al Taranului Roman, sala Acvariu, de marti pana duminica intre orele 10-18.

"Cinci artisti plastici ne invita la primul vernisaj din restul vietii noastre, atat de atlfel si totusi atat de asemanatoare cu ce am trait pana acum. Culoarea aerului este un demers linistitor si recuperator, in proportii egale, de care aveam o uriasa nevoie.

Simezele generoase ale Salii Acvariu, de la Muzeul National al Taranului Roman aduna, in luna iulie a acestui an – pe care il vom tine minte cu totii – cinci destine artistice individuale din generatii diferite, pe care le leaga gestul ferm, curajos, expresia calma si rafinata si un caracter narativ implicit, pe care fiecare il privilegiaza in lucrarile sale.

Cornelia Gherlan ne propune structuri indraznete, volume care isi cer imperios dreptul la viata, amintind de sinele nostru tensionat, dedublat, modelat din contraste cromatice fara cusur.

Eugen Iovan mana privitorul la ape adanci, pe malul carora sezum si plansam, intr-o suprapunere de tuse deopotriva subtile si nervoase, creand o atmosfera de indicibila gratie.

Bogdana Contras insereaza, curajos, elemente grafice insolite, in compozitii limpezi, in care volumele ferme sunt concurate de fragile elemente vegetale, picurand liniste in sufletul nostru insetat de bine, adevar si frumos.

Adriana Vasile descrie pe panza singuratatea noastra, cea de toate zilele si ne ia partasi la nelinistea ei, creata prin elementele grafice cu o acuta prezenta, revizitand trecutul, privind spre un viitor incert.

Aurel Contras, cu obiectele sale aproape sacre, confera intregului un aer inalt, cvasi-mistic, vibrant, precum culoarea aerului insusi, in pragul eruperii unui vulcan.

Cinci oameni simpli si vii, cu infinite nelinisti si cautari, ne extrag, pentru cateva clipe, din linistea ce s-a asternut in jur, mai infricosatoare decat agitatia infinita, care o preceda. Faceti-va acest dar si zaboviti in Acvariu, de dragul sutelor de ani pe care i-am petrecut, cu totii, in preajma operelor de arta. Va garantez ca nu veti regreta." (Madalina Mirea, curatorul expozitiei)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras