Elena Surdu Stanescu si Ruxandra Papa

V-ati intrebat vreodata ce inseamna gandul, ce inseamna clipa?! Artistele Elena Surdu Stanescu si Ruxandra Papa au facut-o si putem afla raspunsurile lor vizitand expozitia Gandul – Clipa deschisa la Galeria Elite Art.

Intrand in expozitia celor 2 artiste, parca intram intr-un muzeu in care arta atinge eternitatea, dainuind peste veacuri.

Descoperim picturi cu elemente de arhitectura clasica si sculpturi in marmura ridicate pe socluri in forma de coloane. Cele 2 artiste au mai expus impreuna in urma cu 15 ani la Venetia si parca de atunci a trecut o clipa, spune artista Elena Surdu Stanescu. Si iata ca acum se imbina spectaculos in spatiul Galeriei Elite Art. Lucrarile artistelor ne invita sa ne punem intrebari asupra trecerii timpului.
Ciclul de lucrari Gandul – Clipa al artistei Elena Surdu Stanescu este un laitmotiv in viata artistei. Lucrarile realizate in piatra, alabastru si marmura, materializeaza meditatia si simtirea, cum marturiseste artista. Lucrarile intitulate Cariatida, Valul, Vantul, Pestii, Luna sunt tot atatea clipe din viata artistei transpuse in piatra slefuita poetic.

Privind picturile artistei Ruxandra Papa, criticul de arta Vasile Florea remarca virtuozitatea cu care artista reda lumina, intelegerea secretelor legate de stapanirea culorilor carora stie cand sa le puna surdina si cand sa le exalte factura catifelata asemanatoare sfumatto-ului leonardesc al suprafetelor pictate.

Expozitia de sculptura si pictura intitulata Gandul – Clipa a artistelor Elena Surdu Stanescu si Ruxandra Papa este deschisa la Galeria Elite Art pana pe 23 mai 2014.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.

Realizator: Bogdana Contras