Gheorghe Fikl – Baroque Resurrection

O noua expozitie semnata de artistul Gheorghe Fikl - Baroque Resurrection s-a deschis la Galeria Anaid Art, dupa o absenta de cativa ani din peisajul bucurestean. Artistul este absolvent al Facultatii de Arte din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, traieste si lucreaza in partea de vest a Romaniei.

Expozitie semnata de Gheorghe Fikl la Galeria Anaid Art

Picturile artistului Gheorghe Fikl sunt pline de simboluri ancestrale pe care omul contemporan le-a uitat. Aceste animale si pasari nu apar intamplator in lucrarile sale, deoarece artistul incearca sa readuca misterul in viata noastra. Descifrand simbolistica animalelor, oaia, berbecul, capra ne trimit cu gandul la mielul mistic si la ideea de sacrificiu. Paunul este simbolul nemuririi, iar cocosul este simbolul luminii.
Spatiile baroce ale bisericilor ce contin in sine ideea de ascensiune si inaltare sunt invadate la propriu de animalele masive ce fac trimitere si ele la notiunea de sacru, fie ca este vorba de o vaca, un cocos, o oaie sau o turma de oi. Fikl dezvolta o pictura a misterului si ambiguitatii in care intrepatrunderea sacrului cu profanul se afla la limita transgresiunii spune Diana Dochia, curatorul expozitiei.
Expozitia artistului Gheorghe Fikl – Baroque Resurrection poate fi vizitata la Galeria Anaid Art pana pe 20 februarie 2015.

Despre artistul Gheorghe Fikl

Nascut in 1968 la Timisoara, artistul Gheorghe Fikl s-a facut remarcat in cadrul scenei artistice din Romania si din afara granitelor tarii, avand numeroase expozitii personale si participand la expozitii de grup in Statele Unite ale Americii, Luxemburg, Germania etc.
Lucrarile sale se regasesc in importante colectii private, cum este Colectia de arta privata a Printului de Wales sau Fundatia Maria Nobrega.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras