Flavia Pitis si Radu Belcin

Flavia Pitis si Radu Belcin, doi tineri artisti romani contemporani, expun impreuna in generosul spatiu de la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia. Picturile figurative ne introduc intr-o atmosfera misterioasa, cu personaje elegante, magistral surprinse.

Expozitie Flavia Pitis si Radu Belcin la Palatul Mogosoaia

Expozitia de pictura intitulata Tacere asurzitoare/ Blast of silence semnata de artistii Flavia Pitis si Radu Belcin, readuce in atentia privitorilor problemele societatii contemporane: disimularea, manipularea, incapacitatea de comunicare.
Aici pictura este o parte din realitate, realitatea este o parte din pictura. Eu mi-am imaginat toate aceste personaje coborand seara din tablouri si tinand aici mici grupuri de discutii… Iar noi cand le privim suntem pur si simplu atrasi in acest orizont magic spune Madalina Mirea, curatorul expozitiei.
Expozitia de pictura intitulata Tacere asurzitoare/ Blast of silence a artistilor Flavia Pitis si Radu Belcin este deschisa la Palatul Mogosoaia pana pe 30 martie 2015.

Universul misterios din picturile celor doi artisti

Artistii Flavia Pitis si Radu Belcin traiesc si lucreaza la Brasov. Si-au expus picturile in galerii cunoscute din Londra, Paris, Copenhaga, Budapesta. In anul 2012, apare albumul bilingv Radu Belcin. Flavia Pitis. Faces & Traces publicat de Cosmin Nasui la Editura Vellant.
Cu o stiinta a redarii volumelor si materialitatilor rar intalnita in generatia careia ii apartin, Flavia Pitis si Radu Belcin ofera, in fiecare panza, un regal de materiale pretioase – dantela, matase, stofa, marmura, satin – o expresie vizuala nobila, croita pe structura unor detalii semnificative, folosite ca pretexte pentru a ilustra povesti pline de mister. (Madalina Mirea, curatorul expozitiei)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras