Cela Neamtu – Firul creatiei

Expozitia artistei Cela Neamtu este un cadou minunat de Craciun, pe care Galeria Senso il ofera tuturor celor care iubesc spontaneitatea si culorile firului de lana! Aveti ocazia sa admirati desene, serigrafii realizate de artista Cela Neamtu in anii ’70, si miniaturi textile create anul acesta.

La parterul Galeriei Senso din Bucuresti (Calea Victoriei 12C), expozitia intitulata "Firul creatiei" a artistei Cela Neamtu este deschisa in perioada 14 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022.

"Recunoscuta atat in tara, cat si international mai ales pentru tapiseriile sale, Cela Neamtu este un artist complex, cu un parcurs si o devenire ce au coincis cu evolutia artei textile catre artele majore, fenomen datorat proliferarii bienalelor, trienalelor, festivalurilor si altor manifestari dedicate artelor decorative in deceniile recente. Expozitia „Firul creatiei” reuneste desene, serigrafii si miniaturi textile explorand universul plastic al Celei Neamtu din perspectiva acestor modalitati de exprimare artistica pe care le abordeaza pe langa tapiseria, care a consacrat-o.
Selectia expozitionala ne ofera o dubla lectura a operei sale mereu dependenta de un fir si simbolic, si narativ. Simbolic pentru ca propune chei de interpretare pentru un imaginar care se hraneste cu forme folclorice, mitologice sau biblice, care evoca desprinderea de material, de materialitate. Narativ pentru ca aceste lucrari sunt totodata si o imersie intr-un proces de creatie extrem de meticulos, care necesita timp si care tese calatorii vizuale deschise spre actualizare ori spre re-citire.
Astfel, prin lucrarile Celei Neamtu putem accesa diferite tehnici plastice si etape de creatie ale unei opere deschise, care ne acorda prilejul unor adevarate daruri imbracate in fire de poveste si, mai cu seama, in fire creatoare." (Ana Daniela Sultana, curatorul expozitiei)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras