In Memoriam ANDO

Expoziția omagială "In Memoriam ANDO" aduce împreună lucrări de grafică, respectiv caricatură, ale regretatului jurnalist, grafician și realizator de emisiuni de televiziune Octavian Andronic – ANDO, alături de fotografii din arhiva familiei Andronic, prezentate prin intermediul a două instalații textile realizate de Andreea Dobranici și Alexandru Micloș. De asemenea, cuprinde lucrări de grafică semnate de Ana Ștefania Andronic – BUZU.

Expoziția “In Memoriam ANDO” este deschisă la Muzeul Național al Literaturii Române din București, Calea Griviței nr. 64-66, în perioada 1 – 25 februarie 2023. Având-o curator pe Ana Daniela Sultana, expoziția este însoțită de un album cu reproduceri după caricaturile lui ANDO.


„Prefațată de o expoziție-instalație vernisată anul trecut, la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8, chiar în data de 12 decembrie 2022, când s-au împlinit 2 ani de la trecerea în eternitate a lui ANDO, «In Memoriam ANDO» este un proiect care își propune nu doar să comemoreze o personalitate culturală autohtonă, ci și să mențină vie amintirea unui spirit critic, precum și moștenirea artistică pe care acesta a lăsat-o în urmă. În grafica sa, ANDO a reușit mereu cu umor și ingeniozitate să surprindă chintesența unor momente cheie din istoria recentă, cărora le-a fost martor. Dacă în expoziția anterioară de la MNLR, cu titlul «Remember ANDO – Octavian Andronic. CoronANDOgrafii», selecția expozițională prezenta în exclusivitate lucrări inspirate de începuturile perioadei pandemice, context în care, de altfel, s-a și stins din viață îndrăgitul grafician, în retrospectiva de față avem lucrări din întreaga sa activitate artistică.” (Ana Daniela Sultana, curator expoziție)


Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.