6,9 pe scara Richter / Nae Caranfil

Nae Caranfil, fiul tatalui sau, Tudor Caranfil care ne-a incantat copilaria cu Varstele Peliculei, o emisiune pe care eu, cel putin, am adorat-o, revine pe ecrane cu o noua productie interesanta.
Dupa ce ne-a atras atentia inca de la debut, cu E pericoloso sporgersi, a continuat sa ne surprinda cu Asfalt Tango, Filantropica, Restul e tacere si Closer to the moon , iata ca acum ne cutremura cu un film, dupa spusele sale, incasabil.
O comedie ce are la baza frica noastra, a tuturor, de un cutremur devastator.
N-am sa va povestesc filmul, va spun doar ca primele cinci minute sunt surprinzatoare prin felul in care ne introduc in atmosfera cutremurului ce ar putea sa vina, iar continuarea este…ei bine, imprevizibila.
Asa ca daca v-au placut celelalte filme ale prolificului Nae Caranfil, regizor, scenarist, actor, compozitor (la acest film semneaza si versurile, nu doar muzica), sigur veti merge sa-l vedeti.
Pentru ca inainte de Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Radu Jude, neindoielnic regizori talentati si premiati, inainte de Noul Val romanesc asadar, a fost totusi Nae Caranfil, unul din cei mai cunoscuti si mai premiati regizori romani de dupa 1990.
Sa-i vedem filmul, sustinandu-i cariera si de ce nu, sa-l aplaudam inca o data. Pentru ca in fiecare film ne-a facut sa radem, sa ne privim intr-o oglinda imaginara cu blandete si cu intelegere si sa plecam de la film poate nu mai destepti, dar mai realisti si mai sinceri cu noi insine cu siguranta.
Text: Mihaela Moldoveanu
Realizatori: Mihaela Moldoveanu
Oana Georgescu