In fiecare seara de festival, timp de cateva minute, cladirile Bisericii Catolice si Turnul Sfatului, pe care s-au facut proiectiile, s-au transformat in scene. Toate luminile s-au stins pentru a oferi spectatorilor ocazia sa se bucure de acest spectacol inedit.
“Traim in vremuri ale schimbarii continue. Arta, ca parte a vietii fiecaruia dintre noi, este si in ea in continua schimbare. Posibilitatea de a crea arta nu mai este o chestiune de creatie manuala. Astazi, cu ajutorul tehnologiei digitale, putem afirma ca in acest domeniu posibilitatile sunt nelimitate. Orice este posibil, atata timp cat poate oferi o experienta de neuitat consumatorilor de arta si cultura.
Proiectiile pe cladiri au devenit un mijloc de promovare a evenimentelor culturale – si nu numai – din ce in ce mai raspandit in intreaga lume. Aceste proiectii reprezinta o noua forma de arta urbana, care reuseste sa dea viata cladirilor prin lumina, culoare si miscare.
Intentia iFrank este de a oferi spectatorilor o experienta unica, concomitent cu celebrarea celei de-a 19-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu sub semnul temei Crize. Cultura face diferenta. Unicitatea acestui eveniment consta in faptul ca reprezinta un exercitiu de imaginatie, bariera dintre basm si realitate fiind depasita” (iFrank).