Carlos Bica Azul – Elle m’a dit

Piesa “Elle m’a dit” face parte din albumul Things About aparut in 2011 si in jurul caruia s-a constituit concertul sustinut de Carlos Bica Azul la Festivalul International de Jazz de la Garana 2012.

Subtitlul piesei Elle m’a dit (Ea mi-a spus) este Fait Ce Que Tu Veut Mais Fais-Le Bien (Fa ce vrei, dar fa-o bine), iar compozitorii ei sunt contrabasistul Carlos Bica, liderul formatiei si autorul majoritatii pieselor, si chitaristul formatiei, Frank Mobus.Potughezul Carlos Bica, traieste in Germania si a colaborat atat cu muzicieni portughezi de fado, cat si cu muziceni de jazz cum ar fi Ray Anderson, Kenny Wheeler, Aki Takase, Antonio Pinho Vargas, Alexander von Schlippenbach si altii. El a compus muzica de teatru, muzica pentru spectacole de dans sau muzica de film.

Frank Mobus este co-lider si coproducator al proiectului Azul. A absolvit Berklee College of Music, din Boston. Este liderul si producatorul proiectului “Der Rote Bereich”. Din 1989 a participat la numeroase turnee si festivaluri si a colaborat cu numerosi muzicieni, cum ar fi Ray Anderson, Kenny Wheeler, Jim Black, Louis Sclavis, Maria Joao, Bill Elgart, Billy Bang, Chris Speed, David Moss, Carlos Bica, Ed Schuller, Dominique Pifarely s.a.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.