Amuzament pe drumul vietii – cum ne vindecam prin ras

Editura Herald si Centrul de terapie prin Ras Mandarin organizeaza joi, 8 februarie 2018, ora 18:30 la Libraria Seneca Anticafe (P-ta 1 Mai, str. Arhitect Ion Mincu, nr.1) evenimentul ”Amuzament pe drumul vietii - cum ne vindecam prin ras”. Invitati vor fi Nae Alexandru, actor la Teatrul de Revista „Constantin Tanase” Bucuresti, si Monica Adriana Dinulescu (psiholog clinician, psihoterapeut, trainer, fondator „Centrul de Terapie pin Ras Mandarin”).

Se va discuta despre efectele benefice ale rasului prin prisma cartii de mare succes „Terapia prin ras – un lucru amuzant petrecut pe calea spre iluminare” de Lenny Ravich.
Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).
Intrarea este libera si ”obligatoriu, cu zambetul la purtator!”

De-a lungul timpului rasul a fost privit prin perspective diferite: Sigmund Freud il descrie ca eliberator pentru energia psihica, filosofii considerau ca are origini biologice si semnalizeaza trecerea pericolului, in timp ce religiile il interpreteaza ca pe un semn al manifestarii bucuriei launtrice. Indiferent de motive, rasul este in final o experienta eliberatoare. Elimina tensiunile psihice si readuce buna-dispozitie. Pe langa experienta eliberatoare pe care ne-o ofera, rasul ne este la indemana.

”Umorul si optismul, ca mod de viata, sunt calatorii spirituale. Nu ai nevoie decat de trei lucruri pentru a urca la bord: Unu: sa fi castigat Marea Cursa a Spermatozoizilor. Doi: sa fi fost nascut la o varsta frageda. Trei: sa fi citit aceasta carte Pe primele doua le-ai realizat cu succes. Felicitari!” – Lenny Ravich, ”Terapia prin ras”

”Optimistul vede covrigul, pe cand pesimistul vede gaura acestuia”. (Anonim)
”Sa fii amuzant nu inseamna neaparat sa stii sa spui poante. Inseamna sa alegi sa vezi umorul si paradoxul ca pe o cale de a gestiona suferinta. Traieste-ti viata, dragul meu cititor, dar nu te atasa de ea. E un dar temporar. Alege dragostea in locul fricii. Opusul dragostei nu este ura, ci frica. Priveste toata lumea cu iubire, rasete, umor si optimism – si toate ti se vor intoarce din abundenta”… (Lenny Ravich)

”Cel mai bun mod de a te inveseli este sa incerci sa inveselesti pe altcineva”. (Mark Twain)
Iata doar cateva citate despre ce inseamna optimismul, buna-dispozitie si amuzamentul cu care trebuie sa inaintam prin viata, pentru a fi fericiti.
Sunteti invitati, asadar, la o seara in care umorul, rasul si veselia molipsitoare vor fi ingredientele necesare unei stari de bine.

Senso Arte este Parteneri media al evenimentului, alaturi de Radio Romania Cultural, Gold FM, Bucuresti FM, Smart FM, Realitatea TV, 4Arte, Agentia de carte, Bookaholic, Bookhub, Bookuria, Da mai departe, Festivaluri romanesti, Filme-carti, Hyperlitera, Iqool, Literatura pe tocuri, Povesti de calatorie, PRwave, Raftul cu idei, Romania Pozitiva, ZMEU, Societate si cultura, Goodread, Drumul spre centru, Universul Terapiilor.