In perioada 6 - 12 Decembrie 2017 se va desfasura a XXIV-a editie a Festivalului International de Arta SIAF, pe simezele Muzeului Chosunilbo din Seul, Coreea de Sud. Manifestarea de prestigiu va reuni artisti din aproximativ 40 de tari, selectati si invitati de organizatori: World Culture Artists Association, Inc.(WCAA) si International Creative artists Association (ICAA). Curator al evenimentului este doamna Bosuk Lee, presedintele celor doua asociatii, cunoscut si apreciat artist din Republica Coreea. Organizatorii editeaza si catalogul evenimentului.
Deschiderea oficiala a Festivalului International de Arta SIAF 2017 va avea loc pe 6 decembrie 2017, in prezenta corpului diplomatic de la Seul, reunind Ambasadori si Atasati culturali de pe 4 continente(Asia, America de Nord, America de Sud, Europa) din tarile care au artisti expozanti in cadrul evenimentului, a colectionarilor de arta si a personalitatilor vietii culturale si artistice din Coreea de Sud, a publicului coreean iubitor de frumos. Ansamblul “ Leehanna Ballet” va prezenta un spectacol care include dansuri coreene si balet. Festivalul din acest an se intituleaza " Pace si dragoste", iar pe simezele Muzeului Chosunilbo vor fi expuse lucrari de pictura, sculptura, grafica, ceramica etc., realizate de artisti selectionati din circa 40 de tari. Festivalul va cuprinde o gama variata de evenimente, cum ar fi un seminar avand tematica " Antirazboi", care se va desfasura pe 7 si 8 decembrie 2017 la Universitatea Induk din Seul( in Amfiteatrul Woonbong), dar si vizitarea unor obiective culturale importante din Seul si imprejurimi: Palatul Regal Gyeongbokgung, MMCA Seoul(Muzeul National de Arta moderna si contemporana), Muzeul sculpturilor din piatra antice Sejoong si Muzeul Satului(ambele in apropiere de Seul) etc.
Artistul Claudiu Victor Gheorghiu a fost selectionat si invitat sa reprezinte Romania, la a XXIV-a editie a Festivalului international de arta-SIAF 2017 si va prezenta pe simeze lucrari de arta religioasa, respectiv filactere si icoane pe lemn, o coincidenta fericita in acest an 2017, care a fost declarat Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor si pictorilor bisericesti in Patriarhia Romana. Filacterele sunt lucrate in tehnica tempera, tus si foita de aur pe hartie , cu teme diverse cum ar fi : Sf. Apostoli si Evanghelisti Matei, Marcu, Ioan si Luca, Sf. Trei Ierarhi si Nasterea Domnului, iar icoanele sunt lucrate in tehnica tempera cu ou pe lemn: Nasterea Maicii Domnului si Sf. Ap. Ev. Luca(conform traditiei Bisericii, intemeietorul iconografiei si sfant ocrotitor al iconografilor), asadar implicit patronul si ocrotitorul pictorilor iconari.
Claudiu Victor Gheorghiu este membru in Asociatia Filiala Arta Plastica Religioasa si Restaurare a UAP din Romania : AFAPRR a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, dar si membru Visarta. Artistul roman participa dupa 10 ani la o noua editie a Festivalului International de Arta SIAF de la Seul, dupa ce la editia a XVI-a, din septembrie 2007, a prezentat pe simezele Muzeului Chosunilbo 13 icoane din ciclul intitulat " Patimile Apostolilor", a patra expozitie personala cu arta religioasa, organizata de Uniunea Artistilor Plastici din Romania, initiata la Bucuresti, pe simezele galeriei Galateea in iunie-iulie 2007, continuata la Seul in septembrie 2007 si incheiata pe simezele galeriei Silva din Busteni, in decembrie 2007-ianuarie 2008.
Multumiri speciale tuturor celor care m-au ajutat pentru a putea participa la SIAF 2017 Seul: doamnei Anca Vlad, presedintele Fundatiei Fildas Art, care imi asigura deplasarea la Seul, participare sustinuta prin programul „Catena pentru Arta" ; galeriei de arta Romana din Bucuresti, care mi-a tiparit pliantul de prezentare in limba engleza.