Expozitie aniversara Mihai SARBULESCU – 65 ani

Artistul Mihai Sarbulescu implineste anul acesta 65 de ani, ocazie cu care la Galeria Romana este organizata expozitia de pictura intitulata “pentru Emil”, titlu ales de Mihai pentru cei peste 25 ani de prietenie dintre galeristul /curatorul Emil Ene si artist. Expozitia aniversara a artistului Mihai Sarbulescu este deschisa in perioada 3 februarie – 3 martie 2022.

Pe simeze sunt expuse o selectie de lucrari cu motive si teme emblematice din creatia lui Mihai Sarbulescu, teme care il preocupa inca din anii de studiu si la care se intoarce constant. Desene si uleiuri, portrete si peisaje, clopote si vase, figurativ si abstract, traditie si modernitate – acestea sunt cateva din atributele acestei expozitii retrospective. Pictura pe care ne-o ofera de peste 40 ani Mihai SARBULESCU este dramatica dar fina in acelasi timp, expresiva, coerenta si meditativa.

Artistul Mihai Sarbulescu marturiseste:
“Pictura este una singura, intreaga, rotunda si, bineinteles, crestina….Ca si muzica, pictura este un fenomen intreg, un ansamblu, o compozitie imensa – la care lucreaza istoria, cu fiecare particica a ei. Lucratori nu sunt doar pictorii. Timpul insusi lucreaza cu patina lui, cu efectul de imbatranire sau de stergere a culorilor – lucreaza praful, ploaia, focul, caldura, frigul…lucreaza materia. Lucreaza cei care privesc si comenteaza, lucreaza cuvintele. Lucreaza igrasia pe ziduri, asa cum bine remarca Leonardo. Lucreaza merele care se inrosesc, florile care infloresc si se ofilesc, natura care inspira. Si mai presus de toate, lucreaza, bineinteles, Dumnezeu – pictorul pictorilor.”

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras