EXCELSIOR TEEN FEST – o stare de spirit!

Teatrul EXCELSIOR organizeaza, in perioada 25 septembrie – 2 octombrie 2015, prima editie a Festivalului de Teatru EXCELSIOR TEEN-FEST. In peisajul cultural bucurestean, adolescentii nu au avut pana in acest moment un festival profesionist care sa ii priveasca direct. De aceea, TEEN-FEST le va da posibilitatea sa se intalneasca cu spectacole ce le sunt adresate, cu ateliere si evenimente colaterale prin care Teatrul Excelsior isi propune sa ii implice direct pe tinerii iubitori ai artelor.

Cand toamna se instaleaza confortabil in toate colturile orasului si un nou an scolar isi face loc in vietile tinerilor, TEATRUL EXCELSIOR se intoarce din vacanta de vara cu un plan bine ticluit, care priveste fiecare adolescent/a dornic/a sa exploreze o lume in care se regasesc bucuriile, tristetile, zbuciumul, incercarile, cautarile, dorintele care clocotesc in noi toti, la varsta adolescentei. Excelsior va propune si va invita sa luati parte la un eveniment unic si atat de necesar in Bucuresti, Festivalul TEEN-FEST.

Prin organizarea acestui festival, Teatrul Excelsior vizeaza crearea unor punti intre educatie si cultura pentru tinerii bucuresteni. TEEN-FEST le ofera adolescentilor o alternativa la cotidian, dar si o posibilitate de afirmare, un eveniment viu dedicat tinerei generatii, care sa promoveze teatrul romanesc de cea mai buna calitate, in scopul de a construi, prin artele spectacolului, un spatiu creativ si o platforma educationala.

Festivalul va avea pe langa pilonul principal – spectacolele de teatru – si alte evenimente conexe adresate tinerilor: seri de filme cu invitati speciali si sesiuni de Intrebari si Raspunsuri, ateliere de dramaturgie, fotografie si dans contemporan, sustinute de profesionisti in domeniu, mese rotunde dedicate directorilor de licee din Bucuresti si directorilor de teatre bucurestene, al caror repertoriu include spectacole care vizeaza publicul tanar. Spectacolele de teatru si evenimentele adiacente se vor desfasura la Teatrul Excelsior, Sala Mare si Sala Studio; Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu; Un Teatru; Teatrul Odeon; Teatrul National Bucuresti, Sala Mica; Teatrul Foarte Mic. Festivalul va avea caracter competitional.

Cu toate ca vizeaza adolescentii, planul echipei Excelsior nu este unul exclusivist, deci sunteti cu totii bine-veniti, indiferent de varsta, la EXCELSIOR TEEN-FEST. In mod sigur, veti gasi ceva care sa va suscite interesul si curiozitatea.

EXCELSIOR TEEN-FEST va fi mai mult decat un festival, va fi o stare de spirit cu efecte benefice pe termen lung!

Mai multe detalii si noutati despre spectacolele si programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook si pe site-ul nostru http://www.teatrul-excelsior.ro.