Maria Cioata – Caile sufletului

Artista ceramista Maria Cioata considera ca oamenii sunt mai mult spirit decat materie. Pornind de la aceasta idee artista a realizat o serie de lucrari de portelan pe care le-a reunit in expozitia intitulata sugestiv Caile sufletului. Asa ca intrand in spatiul negru – Black Cube de la Galeria Galateca, suntem invitati sa ne interogam sufletul.
Expozitia Caile sufletului a artistei Maria Cioata este curatoriata de Mihai Plamadeala si David Leontin Olteanu. Expozitia este deschisa la Galeria Galateca in spatiul Black Cube, pana pe 18 februarie 2017.

La nivel morfologic, ceramica Mariei Cioata exprima magistral compatibilitatea fizicii cu vointa artistica. Ingenioase si surprinzatoare, piesele sale seduc prin rafinament, discretie, coerenta si nu in ultimul rand, prin simtul masurii. Artista stie nu doar cum, ci mai ales cand si unde sa se opreasca. Structurile sale de portelan, deopotriva compacte, centripete si fluide, adeseori traforate, se intalnesc cu sita sau volutele metalice, in jocuri ale luminii si umbrelor, intotdeauna cu rol activ in compozitii. Dincolo de aspectele cu caracter intuitiv, tehnic, ori decorativ, avem insa de-a face cu o forma particulara de interogatie privind finitul si eternul. (Mihai Plamadeala, critic de arta)

Despre artista Maria Cioata

Maria Cioata s-a nascut in 1969 la Pitesti. A absolvit in anul 1997 Universitatea Nationala de Arta Bucuresti, sectia Ceramica-Sticla. Participa la numeroase Bienale Internationale de Arta din Romania si Bulgaria. In anul 2014 participa la Targul de Arta C.A.R. din Ruhr, Germania si in 2015 la Art Safari din Bucuresti. Este membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras