Festivalul Enescu lanseaza aplicatia pentru Smartphone (iOS si Android), cu acces la informatii in timp real, descarcabila gratuit din Google Play si App Store

Aplicatia pentru Smartphone a Festivalului Enescu s-a lansat astazi si este adaptata pentru telefoane cu ecran mare si high resolution. Aplicatia poate fi descarcata gratuit din Google Play si App Store.

Festivalul International George Enescu (30 august-20 septembrie) continua strategia de aliniere la noile tehnologii si lanseaza aplicatia petru Smartphone pentru editia 2015. Aplicatia este adaptata pentru telefoane cu ecran mare si cu rezolutie inalta si pune la dispozitia utilizatorului informatii in timp real despre cea de-a XXII-a editie a Festivalului Enescu, disponibile si pe www.festivalenescu.ro. Astfel, utilizatorii au acces la fotografii in timp real de la concertele din cadrul Festivalului, la program, precum si la informatii despre noutati si despre alte evenimente care se desfasoara in cadrul Festivalului, dar si la stiri si articole despre artistii invitati si despre compozitorul George Enescu. Harta evenimentelor din Bucurestiului Creativ este, de asemenea, disponibila in aplicatie.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit:

•din Google Play, la acest link https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.festivalenescu.app&hl=enin
•din App Store, la acest link https://itunes.apple.com/ro/app/george-enescu-international/id1021541305?mt=8&ign-mpt=uo%3D4

Incepand cu editia 2013, strategia de comunicare a Festivalului International George Enescu mizeaza pe tehnologiile moderne pentru a permite accesul in timp real si eficient la informatii si la concerte. Aplicatia pentru Smartphone a fost gandita pentru a-i ajuta pe cei care iubesc Festivalul Enescu si muzica clasica sa se descurce printre cele peste 150 de concerte ale festivalului si zecile de proiecte din cadrul Bucurestiului Creativ, dar si pentru a facilita accesul la continut de actualitate despre Festival. Aplicatia se sincronizeaza imediat cu site-ul atunci cand telefonul mobil este conectat la Internet, actualizandu-si, astfel, continutul.
Aplicatia este disponibila in limba engleza pentru a facilita inclusiv accesul publicului international la evenimentele din cadrul Festivalului International George Enescu si la valorile compozitorului George Enescu, pe care Festivalul le promoveaza. In medie, 20.000 de turisti straini vin la Bucuresti pentru a participa la Festivalul Enescu.

Aproximativ 2.500 de artisti straini si 500 de artisti romani vin la editia din 2015 a Festivalului George Enescu (30 august – 20 septembrie), cel mai mare eveniment cultural international organizat de Romania si cel mai puternic promotor al creatiei si valorilor marelui compozitor roman, intrat in patrimoniul mondial, George Enescu.
Editia 2015 propune publicului lucrari de George Enescu in interpretari contemporane, ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. In acest fel, Festivalul face cunoscut repertoriul enescian in plan international. Aproximativ, 20 de lucrari de George Enescu sunt interpretate in cadrul editiei de anul viitor a Festivalului.
Orchestre cotate la cel mai inalt nivel in plan mondial – Israel Philharmonic (1 septembrie), Staatskapelle Dresden (6 septembrie), San Francisco Symphony (7 septembrie), London Symphony Orchestra (8 septembrie), Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra (10 septembrie), Bayerische Staatsoper (13 septembrie), Monte Carlo Philharmonic (16 septembrie), Wiener Philharmoniker (16 septembrie), Royal Liverpool Symphony Orchestra (17 septembrie) si Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (20 septembrie) interpreteaza compozitii de George Enescu pe parcursul celor trei saptamani de Festival.

In luna februarie a anului 2015 Simfonia a III-a de George Enescu a fost prezentata in premiera la Londra de celebra London Philharmonic Orchestra, cu dirijorul Vladimir Jurowski la pupitru. Concertul a avut loc pe 7 februarie, pe una dintre scenele de grad zero ale lumii – Royal Festival Hall, din cadrul Southbank Centre, in fata unui public de peste 2.000 de oameni. Interpretarea a ajuns la Londra dupa ce a fost prezentata in Festivalul Enescu, editia 2013, la Sala Palatului.