Distributie internationala in “Flautul Fermecat” la Opera Comica pentru Copii

China, Franta, Cipru, Bulgaria, Turcia, Albania si Romania - acestea sunt tarile de provenienta ale solistilor din Flautul Fermecat, spectacolul a carui premiera are loc vineri, pe 24 aprilie, de la ora 19:00, la Opera Comica pentru Copii.

Din distributia internationala a operei Flautul fermecat, de W.A. Mozart, libret J. E. Schikaneder, fac parte solistii Plamena Anghelova (Bulgaria) si Gloria Tronel (Franta), ambele interpretand-o pe Regina Noptii; Margarita Antoniadou (Cipru), in rolul primeia dintre cele trei Doamne, Gjergji Mani (Albania), care-l interpreteaza pe Tamino, Samuel Alper Adiguzel (Turcia), in rolul lui Sarastro, si Fang Shuang (China), in rolul lui Papageno.

Opera ilustreaza povestea tanarului print Tamino, care, in cautarea iubitei sale, iese din noapte spre lumina, calauzit de trei copii. Cu ajutorul flautului sau fermecat, el trece cele trei probe importante: Tacerea, Focul si Apa. Rasplata va fi pe masura: va intra alaturi de Pamina in templul inteleptilor. Atotputernica Regina a Noptii va fi astfel invinsa de tinerete, iubire si adevar.

Aceasta productie poarta semnatura regizorului Cristian Mihailescu, a scenografei Viorica Petrovici si a coregrafului Catalin Caracas, conducerea muzicala fiind asigurata de dirijorul Ciprian Teodorascu. De asemenea, coregrafia grupului de copii este realizata coregrafa Jaqueline Bratu.

Anul acesta, Opera Comica pentru Copii pregateste alte doua noi productii: Fetita cu chibrituri (balet, premiera pe 5 iunie) si Münchhausen, de Dan Dediu (opera, premiera are loc in cadrul Festivalului International George Enescu). Biletele se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro – cu 48 de ore inainte de spectacol – si de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti nr. 16) – cu o ora inaintea inceperii spectacolului – in limita locurilor disponibile.