Anca Boeriu – Protectie prin Arta

Artista Anca Boeriu a decis ca o parte a casei s-o transforme in atelier de creatie. Atunci cand casa si atelierul sunt impreuna in acelasi loc, artista poate sa creeze la orice ora din zi si din noapte, si sa-si realizeze imediat ideea. Atelierul artistei Anca Boeriu este un spatiu generos si primitor, in care am putut sa descoperim cele mai recente lucrari ale sale din seria "Despre protectie".

Am vorbit cu artista Anca Boeriu despre cea mai recenta serie de lucrari de grafica si pictura, realizata in anul 2020. Artista marturiseste ca:
"si eu la fel ca toata lumea, am o serie legata de situatia in care ne-am aflat. Am obosit sa-i spun pandemie, covid. De fapt eu m-am gandit in toate lunile acestea, dupa vreo doua luni in care nu am facut aproape nimic decat niste desene, dar nu am considerat ca sunt importante in momentul acela, m-am gandit ca pentru mine in perioada aceasta cel mai important a fost sa asigur protectie pentru familie, pentru prieteni. Si atunci am o serie care se numeste "Despre protectie" sau "Protectie".

Acele desene din primele luni care pareau ca nu sunt nimic, erau doar asa un soi de departare de stirile de la televizor, era un fel de a ma ascunde de ce se intampla, s-au transformat in cateva panze. Unele sunt finalizate, altele sunt in lucru, si ele vor vorbi despre aceasta dorinta de a proteja ceea ce cred eu ca conteaza in viata."

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras