Expozitia Cu gandul la Paul…

Cu iubire, dor si prietenie, 28 de pictori care l-au cunoscut pe Paul Gherasim, care l-au admirat, l-au iubit, i-au impartasit viziunea si gandurile, au stat in preajma lui si s-au imbogatit sufleteste, isi reunesc lucrarile pe simezele Galeriei Romana in expozitia intitulata Cu gandul la Paul…. Cu aceasta ocazie a fost lansat si volumul „Murmurul poeziei”, carte ingrijita de domnul Paul Gherasim si Marius Pandele, aparuta la editura Predania, cu sprijinul fundatiei Fildas Art prin Programul Catena pentru Arta. Expozitia poate fi vizitata in perioada 6 decembrie 2016 – 21 ianuarie 2017.
In fiecare an, in preajma marilor Sarbatori crestine, respectiv Pastile si Nasterea Domnului, maestrul Paul Gherasim se ingrijea ca iubitorii artei sa primeasca o bucurie: organiza o expozitie in care se regasea iubirea – a sa si a artistilor din Grupul Prolog – pentru Dumnezeu. Anul acesta, in vara, Paul Gherasim a plecat la Domnul.
Galeria Romana continua traditia si prezinta in expozitia Cu gandul la Paul… lucrarile artistilor: Constantin Flondor, Horea Pastina, Ion Grigorescu, Christian Paraschiv, Matei Lazarescu, Mihai Sarbulescu, Valentin Scarlatescu, Diet Sayler, Gheorghe Iacob, Viorica Iacob, Silvia Radu, Ariana Nicodim, Andrei Rosetti, Alexandru Antonescu, Dinu Ritivoi, Dinu Savescu, Stefan Sevastre, Dragos Alexandru, Militza Sion, Bogdan Vladuta, Cristian Ditoiu, Valeriu Paladi, Ruxandra Grigorescu, Teodor Zbarnea, Dan Mohanu, Ilinca Angelescu, Adela Petrescu, Marius Pandele.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras