Voiajul domnului Perrichon – Teatrul Bulandra

Voiajul domnului Perrichon, piesa a prolificului scriitor francez Eugene Labiche, poate fi vazuta in cea mai moderna sala a capitalei, care de curand poarta numele regretatului om de teatru Liviu Ciulei.

Aceasta comedie spumoasa, cu o replica vie, se bucura de traducerea Luminitei Raut si adaptarea lui Dinu Cernescu. Piesa lui Eugene Labiche, despre problemele unei familii burgheze care trebuie sa aleaga din doi pretendenti un sot pentru fiica lor, a fost comprimata in adaptare pentru a creste ritmul spectacolului. Traducerea si regia au urmarit o discreta subliniere a replicilor ce au legatura directa cu lumea contemporana, chiar daca Labiche le-a scris in urma cu aproximativ o suta de ani.

De remarcat aportul pe care il are scenografia creata Maria Miu, Spatiul de joc devine pe rand o gara, un han, casa domnului Perrichon etc. Eclerajul creat de Alexandru Darie si putin fum plasat in diverse momente face posibil ca totul sa se transforme la vedere. Maestria scenografei se face simtita si in rafinamentul costumelor lucrate.
Nu in ultimul rand este de remarcat distributia, incepand cu Virgil Ogasanu, alaturi de care ii vedem pe Manuela Ciucur, Ilinca Manolache, Ion Cocieru, Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu s.a.