E vara, aerul e fierbinte si setea de cultura pe masura. Daca aveti pofta de teatru, pe strada Sfantul Stefan din Bucuresti, noul teatru de arta a o stagiune inedita! In curtea teatrului, cativa oameni de bine si-au unit fortele, au construit o scena si o sala de ateatru, dar...in aer liber. Si asa a aparut Teatrul fara Tavan!

Teatrul de Arta Bucuresti, prin proiectul Teatrul fara tavan, isi propune sa aduca in fata iubitorilor de arta, alaturi de spectacolele de teatru si un concert special, ,,Tonight I’m Yours” cu actorul Eugen Cristea (miercuri, 24 iulie, ora 21.15).

„Spectacolul ,,Tonight I’m Yours” este un one man show bazat pe cele mai bune compozitii ale mele in calitate de cantautor, aparute pe cele cateva CD-uri ale mele. Nu este un recital propriu-zis in sensul clasic al cuvantului, ci, mai degraba o destainuire a sufletului meu dupa atatia si atatia ani de cariera nu chiar de neglijat.” (Eugen Cristea)

Vineri, 26 iulie, incepand cu ora 21.15, spectacolul RULETA RUSEASCA, in interpretarea actorului Ovidiu Niculescu pe muzica live a celor de la Trupa Veche. Teatru, muzica si poezie, un concept inedit care te surprinde. De ce “Ruleta ruseasca”? Simplu, pentru ca in lumea de azi, ruleta ruseasca este jocul in care suntem obligati sa traim de catre societate, de politica, de dogmele religioase si, din pacate, inclusiv de iubire.
De ce poezie si muzica ruseasca? Pentru ca, asa cum spunea Ivan Alekseievici Bunin: “Sufletul rusesc este ca lemnul din care se fac si bate si icoane”. Nu vi se pare ca aceasta descriere ni se potriveste frapant de bine si noua romanilor?De data asta restul nu o sa mai fie tacere, o sa fie revolta si emotie] (Ovidiu Niculescu)

Ciao, Bella!, de Antoaneta Zaharia, un puternic confesional al sexului feminim, o poveste despre cum si de ce, o introspectie in vietile a trei femei in cautare, cu Ioana Flora, Catalina Mustata si Clara Flores, sambata, 27 iulie, ora 21.15 , in aer liber.
„Ciao, bella!” este unul dintre cele mai inedite si calde spectacole despre frigul si viscolul care bate uneori cu putere in lumea sufletului feminin.”Un spectacol emotionant si plin de umor despre casnicii ratate si relatii esuate, despre romanica cu mitocanie si dor, despre a pleca de tot din tara, despre prietenia adevarata, dupa o poveste reala ” (Antoaneta Zaharia)

Pentru copii- si nu numai- duminica, 28 iulie, dimineata, incepand cu ora 10.15, la soare dar pe racoare, ,,Ne jucam impreuna,, cu Eugen Cristea si Cristina Deleanu. Un show interactiv, in care copiii sunt implicati, practic, de la inceput pana la sfarsit. Un ,,remember,, al celebrei emisiuni TV ,,Feriti-va de magarus!” (Eugen Cristea)

Stagiunea Teatru fara tavan a Teatrului de Arta Bucuresti va fi deschisa permanent in perioada 8 iulie – 8 septembrie 2013, si va incanta publicul cu spectacole de teatru pentru adulti, spectacole pentru copii, derulate in cadrul proiectulului Teatrul de Arta Junior, concerte si evenimente in aer liber

Realizator: Mihaela Moldoveanu