Wolfert Brederode Quartet

De cateva decenii, jazzul nordic cunoaste o dezvoltare fara precedent. Jazzmanii din Norvegia, Suedia sau Olanda s-au impus ca promotori ai unui jazz meditativ, sensibil si plin de putere, aducand aminte de fiordurile nordice, de noptile albe sau de iernile lungi si intunecate.

In acest an, din Olanda, a concertat quartetul condus de pianistul Wolfert Brederode, o prezenta constanta in jazzul olandez incepand cu 1996; de atunci el s-a dezvoltat intr-un muzician proeminent si autentic, simbol al noului val de instrumentisti.

A debutat alaturi de trupe olandeze mai vechi, apoi si-a construit propriile grupuri cu care a concertat in cluburi si festivaluri, in turnee… A lucrat cu artisti olandezi si straini, a inregistrat discuri si piese pentru radiourile si televiziunile din majoritatea tarilor europene, din Canada, Japonia si Cxoreea de Sud.
Claudio Puntin, suflatorul de origine italiana, a studiat jazzul si muzica contemporana la universitatile din Koln si Rotterdam, dar a participat lti la cursurile renumitului dirijor roman Sergiu Celibidache.

Contrabasistul Mats Eilertsen are un stil inventiv, puternic, care il fac partenerul perfect in orice trupa.
Percutionistul Samual Rohrer, nonconformistul quartetului, este portretul ideal al tanarului interpret de jazz, increzator in steaua lui.