Voltaj a castigat Eurovision Romania

Dupa ce au primit 12 puncte din partea juriului si 12 de la public, Calin Goia si colegii sai o iau De la capat la Viena.

Voltaj a castigat finala Eurovision Romania, dupa ce au obtinut cele mai multe puncte in urma cumularii votului publicului si al juriului, in spectacolul transmis duminica, 8 martie, in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe www.tvrplus.ro, precum si pe www.eurovision.tv si pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Piesa lor, De la capat, a primit 12 puncte de la public si 12 din partea juriului, obtinand in final un total de 24 de puncte, la Selectia Nationala Eurovision 2015, care anul acesta s-a desfasurat la Sala Polivalenta din Craiova.
Oamenii au rezonat la mesajul nostru. Beneficiari campaniei noastre De la capat sunt acesti copii minunati, copiii sunt ziua de maine, a declarat Calin Goia, imediat dupa anuntarea rezultatului.

Mesajul campaniei Voltaj destinate copiilor aflati in dificultate din Romania ajunge astfel la Viena! Se pare ca oamenii au ales cum si-a dorit Calin, cu sulfetul, dupa cum declara inainte de finala: Speram ca oamenii vor alege si cu sufletul si–si vor da seama ca noi venim cu ceva in plus, care poate sa schimbe un pic imaginea noastra, a romanilor si sa ajute cazuri triste ale unor copii din Romania.

Voltaj merge in fata europenilor pentru a le canta despre romanii care muncesc de dimineata pana noaptea si fac sacrificii enorme pentru a asigura un trai decent copiilor lor, lasati in tara din cauza ca nu au cum sa ii ia cu ei acolo unde lucreaza si a-i convinge ca piesa si mesajul lor merita votate.

Voltaj, in componenta actuala, inseamna: Calin Goia (voce), Oliver Sterian (tobe), Valeriu Ionescu (Bas), Gabi Constantin (chitara), Adrian Cristescu (clape).
Locul al doilea a fost obtinut de Luminita Anghel, cu 18 puncte (10 puncte televot, 8 puncte juriu), iar pe a treia pozitie a fost Ovidiu Anton, cu 15 puncte (5 puncte televot, 10 puncte juriu). Urmatorii clasati au fost Blue Noise, cu 14 puncte (7 puncte televot, 7 puncte juriu), Tudor Turcu, cu 13 puncte (8 puncte televot, 5 puncte juriu), CEJ, cu 10 puncte (6 puncte televot, 4 puncte juriu), Lara Lee, cu 7 puncte (1 punct televot, 6 puncte juriu), Cristina Vasiu, cu 5 puncte (2 puncte televot, 3 puncte juriu), Aurelian Temisan feat. Alexa, cu 5 puncte (3 puncte televot, 2 puncte juriu), Super Trooper, cu 5 puncte (4 televot, 1 punct juriu), Rodica Aculova si Baietii, care nu au reusit sa cumuleze niciun punct.

Juriul de specialitate al selectiei nationale a fost compus din: OVI, cel care a reprezentat de doua ori Romania la Eurovision Song Cotest, compozitorii Mihai Pocorschi si Viorel Gavrila, managerul si impresarul artistic Anca Lupes si jurnalistul Bogdan Honciuc.

In timpul celor 30 de minute dedicate votarii, Ruslana, invitata speciala a evenimentului, a ridicat publicul in picioare cu hiturile care au facut-o celebra. Nu a lipsit piesa Wild Dances, care i-a adus marele trofeu la Eurovision 2004.
Ea nu a fost, de altfel, singura invitata speciala a serii. In deschiderea spectacolului, OVI a incalzit sala cu un recital de piese consacrate ale editiilor anterioare ale Eurovision Song Contest. Show-ul lui va putea fi urmarit de telespectatorii TVR in curand.

Fanii Eurovision sunt asteptati sambata, 14 martie, de la ora 22.00, la un program dedicat evenimentului, difuzat la TVR 1 si TVR HD, in care pot revedea cele mai bune momente ale spectacolului de duminica seara si afla care sunt primele ganduri ale invingatorilor inainte de finala de la Viena.

Concursul cantecului european se va desfasura, in 2015, la Viena, Austria, in 19, 21 si 23 mai. Romania va participa in prima semifinala a concursului, cea din 19 mai, alaturi de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria.