Terje Rypdal, Miroslav Vitous and Gerald Cleaver

Chitaristul si compozitorul Terje Rypdal este unul dintre cei mai importanti muzicieni ai comunitatii de jazz norvegiene. Initial chitarist de rock, s-a indreptat catre jazz in 1968, alaturandu-se grupului lui Jan Garbarek. Un important pas inainte in atentia internationala a fost participarea sa festivalul de free jazz de la Baden-Baden, in 1969. Tanarul de atunci, pasionat al muzicii lui Hendrix, dar si al lui Miles Davis, a avut curajul sa foloseasca efectele instrumentelor si sa dea cu talent, o noua dimensiune jazzz-rock-ului.

Cam in aceeasi perioada, Vitous, unul dintre fondatorii formatiei Weather Report, prezentase deja un model puternic de jazz-rock. Afinitatile comune i-au determinat pe cei doi, impreuna cu Jack DeJohnette, sa-si uneasca eforturile si talentele intr-un album emblematic pentru diversitatea si deschiderea jazzului spre toate genurile muzicale: ” To be continued “. Basistul Miroslav Vitous este la Garana pentru a doua oara. Daca acum doi ani ne-a prezentat un program de jazz suta la suta, de data aceasta proiectul este de factura jazz-rock.

Alaturi de cei doi se afla tobarul american Gerald Cleaver, posesorul unei tehnici tumultoase, pline de energie, care completeaza fericit acest trio atat de interesant. Cleaver este produsul bogatei traditii muzicale din Detroit, profesor universitar si colaboratorul unui numar impresionant de muzicieni impreuna cu care a inregistrat.