Targul de martisoare facute si vandute de copii, “Martisor Antreprenor” la Libraria Carturesti Verona

Martisor Antreprenor, targul de martisoare facute si vandute de copii, are loc duminica, 1 martie, la Libraria Carturesti Verona si ofera publicului peste doua mii de martisoare confectionate de copiii din institutiile CEDP Step by Step. Vanzarea va avea loc pe baza unor planuri de afaceri create chiar de copii

Cea de-a opta editie a targului de martisoare, in cadrul caruia copiii devin antreprenori si intitulat Martisor Antreprenor, are loc duminica, 1 martie, de la ora 10.00 la Libraria Carturesti Verona. Targul aduce publicului peste doua mii de martisoare confectionate de copiii inscrisi in institutiile de invatamant CEDP Step by Step, intr-un demers unic. Timp de doua saptamani, copiii au achizitionat materialele, au confectionat martisoarele, si-au pregatit promotiile, sloganurile si sistemul de vanzare, invatand contureze un plan de afaceri complet .

Evenimentul este deschis publicului – parintilor, copiilor, precum si tuturor celor care doresc sa-i sustina pe cei mici in initiativa lor de a deveni antreprenori si lideri. Preturile martisoarelor confectionate si vandute de copii pornesc de la 5 lei, existand si diverse promotii pentru cumparatori. Cu banii castigati, copiii vor investi in ceea ce isi doresc – de la jucarii si carti, pana la dotarea clasei cu un laptop.

Targul Martisor Antreprenor este o initiativa marca Step by Step, cu scopul de a-i provoca pe copii sa invete sa fie antreprenori si lideri, sa gandeasca si sa administreze propria afacere.

Despre STEP BY STEP:

Din 1994, Alternativa Educationala Step by Step promovata de Centrul de Educatie si Dezvoltare Profesionala (CEDP) se aplica in 40 de judete din Romania, in crese, gradinite si clase din invatamantul primar si gimnazial.

In anul scolar curent 2014-2015 alternativa functioneaza in 40 de judete cu 600 de clase pentru nivelul primar si aproximativ 11.000 de elevi.

In anul 2000, CEDP a creat prima gradinita particulara care aplica metodologia alternativa Step by Step, centru model de bune practici in ceea ce priveste educatia timpurie, Gradinita Bambi. www.bambistepbystep.ro

Din 2005, ca o continuare a eforturilor de promovare a conceptului de educatie timpurie, CEDP completeaza spatiul educational si literar cu primul targ de carte pentru copii, MiniLibri – spectacolul cartii pentru copii. www.minilibri.ro

Din 2007, CEDP promoveaza cel mai inovativ program de educatie complementara, FasTracKids www.ftk.ro

Din 2012, CEDP a creat prima scoala particulara care aplica metodologia Step by Step, un centru model de bune practici in ceea ce priveste educatia de calitate la nivelul invatamantului primar si gimnazial, Scoala Gimnaziala Step by Step, autorizata prin OMECTS 5893/27.09.2012 pentru nivel primar si OMECTS 5490 din 15.11.2013 pentru nivel gimnazial. www.scoalastepbystep.ro

Curriculum national pentru invatamantul primar prinde viata prin intermediul aplicarii metodologiei alternative Step by Step (activitatile desfasurandu-se in centre de activitate: Centrul de Scriere, Biblioteca, Matematica, Stiinta, Arte si Constructii). Curriculum national pentru gimnaziu este aplicat cu utilizarea principiilor alternativei Step by Step (metode activ-participative de predare-invatare-evaluare, individualizarea invatarii), activitatile desfasurandu-se atat in grupuri mici cat si individual, interactiv, cu accent pe interesul pentru cunoastere si invatare continua.

scoalastepbystep.ro | www.facebook.com/scoalastepbystep

Contact pentru presa:

Ana-Maria Onisei ([email protected] | 0752 220 420)

Step by Step – Educat pentru a reusi!