Soprana Leontina Vaduva lanseaza albumul Verdi-Wagner: ”Corespondente”

Luni, 22 decembrie, ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, va avea loc lansarea albumului recitalului Verdi-Wagner: Corespondente, in prezenta cunoscutei soprane Leontina VADUVA. La evenimentul organizat de Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Libraria Humanitas de la Cismigiu, in parteneriat cu Radio Romania si sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, vor lua cuvantul producatorul muzical Oana Dragulinescu, jurnalistul si realizatorul TV Marius Constantinescu si presedintele Asociatiei pentru Muzica, Arta si Cultura, Mihai Stan.

Anul muzical 2013 a stat sub emblema plina de forta a doi dintre compozitorii care au redefinit genul liric: Richard Wagner si Giuseppe Verdi: doi poli, la Nord si la Sud de Alpi, doi compozitori vizionari, doua sensiblitati care au trasat decisiv parcursul teatrului muzical in veacul al XIX-lea. Fara exceptie, toate institutiile muzicale ale lumii au ales sa marcheze bicentenarul nasterii celor doi giganti ai componisticii europene prin evenimente speciale. A facut-o si Filarmonica George Enescu, printr-o formula de recital cu totul inedita. In 2013, Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura a invitat publicul sa-i cunoasca pe Wagner si pe Verdi, dar, in egala masura, pe Richard si Giuseppe, prin ochii, randurile si filtrul spiritual al celor care le-au fost aproape ani multi: Cosima Wagner si Giuseppina Strepponi. Fragmente de corespondenta, inedite pentru publicul bucurestean, dar si lied-uri, canzone din creatia camerala si arii din opere – iata coloanele care au sustinut o serata guvernata de eleganta si excelenta artistica.Muzica si proza s-au intalnit precum cele doua protagoniste care le sunt ambasadori, doua prezente emblematice pentru artele pe care le servesc: soprana Leontina VADUVA si actrita Medeea MARINESCU. Li s-a adaugat pianistul Masakatsu NAKANO si prezentatorul Marius CONSTANTINESCU. Impreuna au schita portrete din cateva linii, suflete din note pe portativ si randuri pe hartie, in oglinzi ce au confundat voit compozitorii si oamenii. La un an distanta, cu ocazia sarbatorilor Craciunului si Anului Nou, Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura lanseaza pe piata albumul recitalului omagial Verdi-Wagner: Corespondente, intr-o coda fireasca si asteptata a unuia dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale lui 2013, desfasurat sub prestigioasa cupola a Ateneului Roman.

Organizatori: Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Libraria Humanitas Cismigiu
Patronaj: Ambasada Republicii Italiene in Romania
Parteneri: Radio Romania, Domeniile Samburesti, Acqua Carpatica, RawCoco si Floria.ro
Parteneri Media: Senso Tv, The Art of Living, Ziarul Metropolis, ArtOut, Catchy, Ceasca de Cultura, B365.ro, Liternet, Lirika, Calendar Evenimente, Agentia de Carte, Artline, 4Arte.ro, societatesicultura.ro, Gazeta de stiri

www.musicarte.ro
https://www.facebook.com/asociatia.muzicaartacultura