Black Box la Galeria Senso

La parterul Galeriei Senso, in luna mai 2021, s-a desfasurat proiectul expozitional „Black Box”, in care instalatiile de grafica semnate de Ana Stefania Andronic (BUZU) au stat alaturi de lucrari recente ale duo-ului artistic Fluo Webs – alcatuit din Ioana Craciun si Florin Stoian.

Expuse, in mare parte, anterior, in cadrul programului expozitional al galeriei, atat lucrarile de grafica realizate in acrilic UV pe panza de Ana Andronic, cat si lucrarile de string art fluorescent concepute de Fluo Webs necesita, pentru o explorare optima, un cadru obscur, in care sa patrunda cat mai putina lumina naturala, asa incat cromatica utilizata sa se releve plenar.
Astfel, pe fatada galeriei si pe peretii sai exteriori, sunt expuse in aceasta perioada o serie de printuri digitale de dimensiuni mari, care acopera ferestrele parterului, o parte din ele fiind semnate de Ana Andronic, o parte de Catalin Gospodin.

Expozitia propune un autentic experiment vizual si deschide calea catre noi proiecte a caror modalitate de expunere corespunde conceptului expozitional de black box. Selectia constituie, totodata, o noua ocazie de a vedea lucrari din expozitia personala Ana Andronic „Ipostaze tulburatoare” – proiect care a si redeschis programul expozitional de anul acesta al galeriei, fiind insotit si de un catalog in care se regaseste un text critic semnat de regretata Doina Pauleanu, critic de arta si director al Muzeului de Arta Constanta – si lucrari din expozitia „Portalul de energie” a duo-ului Fluo Webs, curator Ana Sultana Cipariu.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras