NOAPTEA ALBA A GALERIILOR / NAG#9

Bucuresti, Vineri 24 Aprilie 2015, 19h00 - 04h00
Programul si harta NAG#9: www.noapteagaleriilor.ro
Pentru informatii suplimentare: noaptealba @ gmail.com

In 24 aprilie 2015 Bucurestiul petrece o noua Noapte Alba a Galeriilor!
Patruzeci de galerii si treizeci si patru de spatii alternative isi vor deschide portile in noaptea de 24 aprilie, oferind in buna traditie a Noptii Albe a Galeriilor, un program dinamic de expozitii si evenimente dedicate artei contemporane. Aflata la cea de-a noua editie, Noaptea Alba a Galeriilor, proiect initiat si organizat de Asociatia Ephemair si sustinut de Raiffeisen Bank, anima scena culturala locala, galeriile de arta, spatiile alternative si institutiile culturale alcatuind impreuna o noua harta a Bucurestiului, o retea fluida care se extinde de la o editie la alta, incluzand noi spatii si zone din oras tot mai indepartate de centru. Astfel, cultura contemporana actioneaza nemijlocit, influenteaza structuri sociale, isi asuma implicarea directa in schimbarea orasului, nu doar prin actiuni pasagere, ci printr-o prezenta consecventa si vie, dublata de responsabilitatea fata de publicul vizat. Si in acest an vom invita publicul sa parcurga traseul galeriilor pe bicicleta, sustinand inca o data prezenta in oras a unor mijloace de transport cat mai putin invazive, atat pentru fluidizarea traficului urban, cat si pentru cresterea confortului in spatiul public.

Organizator: Asociatia Ephemair
Sponsor: Raiffeisen Bank
Co-finantator: ArcuB
Partener institutional: MNAC- Muzeul National de Arta Contemporana
Partener juridic: Tuca, Zbarcea & Asociatii
Parteneri: Corcova Roy & Damboviceanu, X Design Services, Fabrik, Muzeul National George Enescu, Baril, Musette
Parteneri media: Europa FM, TVR, revista Arta, Unrest / Bucharest, Feeder.ro, Igloo, Zeppelin, the Re:art, weart, TV City ECHIPA NAG#9 Manager eveniment & producator: Asociatia Ephemair Identitatea vizuala & web design NAG#9: Marwan Anbaky Aplicatie NAG#9: Alexandru Buta, Stefan Boicea
Traduceri: Mihaela Ghita Scurt istoric

La prima editie a NAG din 2007 au participat douasprezece galerii din Bucuresti. Editia a doua (2008) a reunit paisprezece spatii. La cea de-a treia editie, in 2009, numarul participantilor s-a dublat, ajungandu-se la douazeci si opt de spatii, iar in 2010 la patruzeci de spatii. La a cinceaeditie am extins acest eveniment si in Cluj, devenit in ultimii ani un centru cultural romanesc cu o dezvoltare spectaculoasa, harta NAG a acestei prime editii locale reunind douasprezece spatii. La aceeasi editie Bucurestiul a marcat pe harta sa cincizeci si patru de galerii si spatii alternative. NAG#6 a prezentat publicului treizeci de galerii si spatii alternative, iar in cadrulNAG#7, editia din 2013, harta a cuprins cincizeci si patru de spatii. Editia NAG#8 din 23 mai 2014 a inregistrat cel mai mare numar de participanti prin prezenta a peste saptezeci de galerii si spatii alternative. continuam demersul de promovare a artei contemporane si incurajarea artistilor romani emergenti.

Organizator

Asociatia Ephemair (www.ephemair.ro) isi propune sa dezvolte proiecte culturale destinate promovarii artei contemporane romanesti si internationale. De asemenea, Asociatia Ephemair isi asuma responsabilitatea sociala si rolul educativ fata de publicul tanar, caruia incearca sa ii faciliteze accesul la cultura generatiei din care face parte, prin organizarea de evenimente culturale cat mai variate. Agenda Noptii Albe a Galeriilor va cuprinde, si in acest an, pe langa programul propriu al participantilor, o serie de expozitii si evenimente produse de catre Asociatia Ephemair. Astfel, fie prin interventia in spatii neconventionale deja inaugurata in octombrie 2014 prin proiectul „Art on Display”, fie prin productia unor expozitii in spatii de arta contemporana consacrate precum MNAC Anexa,continuam demersul de promovare a artei contemporane si incurajarea artistilor romani emergenti. Anul 2015 vine si cu o mare provocare pentru Asociatia Ephemair: oportunitatea de a produce si promova unul dintre cele doua proiecte selectate sa reprezinte Romania in cadrul celei de-a 56-a editii a Bienalei de la Venetia. Astfel, prin proiectul curatoarei Diana Marincu intitulat “Inventand adevarul. Despre fictiune si realitate” (www.inventingthetruth.com) care va prezenta publicului international lucrari ale artistilor Michele Bressan, Carmen Dobre-Hametner, Alex Mirutziu, Lea Rasovszky, Stefan Sava si Larisa Sitar, se continua colaborarea cu Ephemair din cadrul celei de-a opta editii a Noptii Albe a Galeriilor cand am produs expozitia “Pasaj” (23 mai – 12 iulie 2014, MNAC Anexa).